SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Keskin: 'Yıldırım’ı seçime hazırlayacağız'

YENİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Keskin, ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Yıldırım örgütünün önümüzdeki dönemdeki hedeflerini de açıkladı. Keskin, yaklaşık 1400 sandık için 1400 temsilci görevlendireceklerini belirterek “Yıldırım’ı seçime hazırlayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2026 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2026 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Keskin: 'Yıldırım’ı seçime hazırlayacağız'

YENİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı seçimi, 26 Eylül saat 17.00'da Sultan Düğün Salonu'nda gerçekleştiriliyor. YENİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Keskin, tek adaylı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündeminden partisinin Yıldırım’daki örgütlenme çalışmalarına kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin eşitlik, adalet ve özgürlük ihtiyacının bulunduğunu savunan Keskin, ekonomik koşulların geniş toplum kesimlerini zorladığını, gençlerin, emeklilerin, işçilerin ve kadınların çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Keskin, YENİ Parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, partinin kuruluşunu Türkiye’nin bağımsızlığı, demokrasi ve laiklik ekseninde değerlendirdi. Keskin, partisinin Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülüğünde yeni bir siyasi yürüyüş başlattıklarını ifade etti.

“Demokrasiden vazgeçmiyoruz”

CHP’ye yönelik yargı süreçlerini de konuşmasına taşıyan Keskin, Cumhurbaşkanı adayı olarak nitelendirdiği Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve tutuklanması üzerinden iktidara eleştiriler yöneltti.

Keskin, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yönelik operasyonların da muhalefeti baskı altına almaya yönelik olduğunu savunarak, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun demokrasiden vazgeçmiyoruz” dedi.

YENİ Parti’nin kuruluşuyla birlikte üyelerin tamamının iradesinin temsil edildiği bir örgütlenme modelini savunduklarını belirten Keskin, yeni üyelere de çağrıda bulundu.

Keskin, “Bu parti ne kadar bizimse, o kadar sizindir. Kendinizi asla misafir gibi hissetmeyin. Siz bu partinin kurucu üyelerisiniz ve herkes kadar söz sahibisiniz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da 1400 sandığa 1400 temsilci hedefi

Konuşmasında Yıldırım örgütünün önümüzdeki dönemdeki örgütlenme hedeflerine geniş yer veren Keskin, ilçedeki yaklaşık 1400 sandık için 1400 temsilci görevlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Keskin, sandık temsilcilerinin yalnızca seçim günü görev yapan kişiler olmayacağını belirterek, her bir temsilcinin aynı zamanda parti ile vatandaş arasında bağ kuracak birer “elçi” olarak çalışacağını söyledi.

Teşkilatın mahallelerde kapı kapı çalışma yürüteceğini ifade eden Keskin, “Bütün gücümüzü, çabamızı bu güçlü örgütlenmeyi kurmak için harcayacağız” dedi.

Keskin, kongrenin ardından on ayrı ekibin oluşturulacağını ve bu ekiplerin mahallelerde sandık sayısı kadar temsilci belirlenmesi için çalışma yürüteceğini aktardı. Temsilcilerin parti materyallerini ve çalışmalarını vatandaşlara ulaştıracağını belirten Keskin, Yıldırım’da parti örgütünü genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Mahalle temsilcilikleri partimizin taşıyıcı kolonları”

Yıldırım’daki mahalle temsilciliklerinin önemine de dikkat çeken Keskin, mahalle örgütlenmelerini partinin “taşıyıcı kolonları” olarak nitelendirdi.

Keskin, mahalle temsilcilerinin seçimle belirlenmesine devam edeceklerini, ancak öncesinde yeni bir üye kampanyası yürüteceklerini açıkladı.

Konuşmasında Yıldırım’ın yerel sorunlarına da değinen Keskin, teşkilatın yalnızca parti çalışmalarıyla sınırlı kalmayacağını, emekli, işçi, öğrenci ve kadınların sorunlarını gündeme taşıyarak yerel siyasette aktif bir muhalefet yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.

“52 kişilik yönetimin iki önemli hedefi var”

Keskin, yaklaşık bir yıllık süreçte Yıldırım teşkilatının çeşitli eylem, protesto ve örgütlenme çalışmalarında yer aldığını belirterek, ilçe yönetiminin bu süreçte önemli bir sınavdan geçtiğini savundu.

Yeni dönemde oluşturulacak 52 kişilik yönetimin iki temel hedefi olduğunu belirten Keskin, bunlardan ilkinin sandık elçileri aracılığıyla Yıldırım’ı seçime hazırlamak, ikincisinin ise ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde Yıldırım halkının sesi ve sözcüsü olmak olduğunu söyledi.

Keskin konuşmasını, “Önümüzde yürünecek yollar, aşılacak dağlar var. Birlikte başaracağız” sözleriyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.