SON DAKİKA
Hava Durumu

8 parti yeni bir ittifak için harekete geçti

HDP'nin çağrısıyla bir araya gelen sekiz partinin ortak açıklamasında 'ortak mücadeleyi sürdürme' ve 'görüşmelerin devam edeceği vurgusu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2022 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
8 parti yeni bir ittifak için harekete geçti

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) çağrısıyla 18 Ocak Salı günü EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP, TÖP, TKP Ankara'da bir araya geldi. Toplantının ardından alınan kararlar ortak açıklamayla kamuoyuyla paylaşıldı. 

Açıklamada ortak mücadelenin sürdürüleceği ve görüşmelerin devam edeceği vurgulandı. Sol Parti, dün yaptığı açıklamada bu toplantıda yer almayacağını belirtmişti. Sol Parti'nin açıklamasında, "Partimiz bu aşamada hangi koşullarda yapılacağı belli olmayan seçime ilişkin ittifak tartışmasına girilmesini doğru bulmamaktadır. HDP’nin çağrısıyla gerçekleşecek sınırları ve içeriği beli olmayan demokrasi ittifakı adlı çalışmanın parçası olmadığımızı kamuoyu ile paylaşırız" ifadelerini kullanmıştı. 

Sekiz partinin ortak açıklamasının tamamı şu şekilde: 

"Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar çığ gibi büyümektedir. İktidarın sömürü, talan ve ayrımcılık politikaları, toplumun ezilen bütün kesimlerinin her türlü insani haklarının ellerinden alınmasına, yoksullaşmaya neden olmakta ve doğanın talan edilmesine yol açmaktadır. Bu gidişattan çıkmak için umudu büyütecek, topluma güven verecek güçlü bir birliği kurabilir, mevcut baskı rejiminin önünü kesebilir, demokratik değişim ve dönüşümün önünü açabiliriz. Bu nedenle Türkiye’nin demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerinin geniş bir mücadele ortaklığı sağlaması gerektiğine inanıyoruz.

Ortak mücadeleyi sürdürmeyi, bu mücadele zeminlerini çoğaltmayı ve güçlendirmeyi, ortak mücadele konularını belirlemek, bunları hayata geçirmeye yönelik içerik, yöntem ve takvimi oluşturmak için düzenli görüşmelere devam etmeyi, mevcut katılımla kendini sınırlamayan, ortak mücadelenin Türkiye’nin bütün demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerini kapsayacak şekilde genişletilmesini hedeflemeyi karar altına aldık.

Türkiye’nin bütün ezilenleri, ötekileştirilenleri, mağdurları, emekçileri, kadınları, gençleri ve ekoloji mücadelesi verenleri ile en geniş demokrasi, eşit yurttaşlık ve mücadele ortaklığını kurmanın yol ve yönetmelerini konuşmaya devam edeceğiz. Demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçler olarak üzerimize düşen toplumsal sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.