SON DAKİKA
Hava Durumu

'45 bin yetmez 100 bin öğretmen ataması yapılsın'

CHP Eğitim Komisyonu Başkanı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmasına yönelik, "90 bin ücretli öğretmeni kölelik ücretiyle çalıştırıp, 45 bin öğretmen ataması yapılması ne akılla, ne de vicdanla açıklanabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'45 bin yetmez 100 bin öğretmen ataması yapılsın'

CHP Eğitim Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM'de yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 bin öğretmen ataması yaplacağını açıklamasına tepki gösterdi. Kaya, "90 bin ücretli öğretmeni kölelik ücretiyle çalıştırıp, 45 bin öğretmen ataması yapılması ne akılla, ne de vicdanla açıklanabilir" diyerek 100 bin öğretmenin ataması yapılması gerektiğini söyledi. 

Kaya, deprem bölgesinde kalan öğrencilerin eğitim-öğretim sorununun hala çözülmediğini belirterek "Yeterli sayıda ne konteyner okul ne de çadır kuruldu. Barınma sorunu çözülemediği için eğitim-öğretime de sıra gelmiyor. Vatandaşını susuz bırakan, tuvalet sorununu dahi çözemeyen bir iktidarın, eğitim-öğretim sorununu çözmesi de beklenemez" diye konuştu.

'YENİ DOĞAN ÇOCUKLAR HANGİ ŞARTLARDA YAŞIYOR?'

Kaya, deprem bölgesinde yeni doğan çocukların yaşam şartlarına dikkat çekerek, "3 yaşının altındaki bir çocuk nasıl besleniyor, oyun alanı, oyuncakları var mı? Okul öncesi çocuklarımız hangi derneklerin ve vakıfların kıskacına alınmış durumda? Ya engelliler? Onlara nasıl bir hizmet veriliyor? Engellerine eklenen yeni engeller nasıl aşılıyor? Ya kendine bakamayacak durumda olan yaşlılara kim bakıyor?" sorularının cevapsız kaldığını dile getirdi. 

'YURTLAR NE ZAMAN ÖĞRENCİLERE AÇILACAK?'

Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığına verdiği soru önergesinde depremzedeleri KYK yurtlarına yerleştirme gerekçesiyle kapatılan üniversitelere değindi. Kaya, "Hangi KYK yurduna kaç depremzede yerleştirildi? Şu anda KYK yurtlarında kaç depremzede kalıyor? Yurtlar ne zaman üniversite öğrencilerine açılacak?" diye sordu.

'BİR YIL İÇİNDE TOPLAMDA 200 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPMIŞ OLACAĞIZ'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklamasının hayal kırıklığı yarattığını belirten Kaya, "Üstelik atama takvimi ve branş dağılımını da "çıkmaz ayın başında" açıklanacağı duyurulmuştur. AKP 'öğretmen açığını kapatacağız, atanmayan öğretmen kalmayacak' diyerek iktidara geldi. Öğretmen açığı kapanmadığı gibi, 71 bin olan atanmayan öğretmen sayısı 800 bini geçti. 90 bin ücretli öğretmeni kölelik ücretiyle çalıştırıp, 45 bin öğretmen ataması yapılması ne akılla, ne de vicdanla açıklanabilir" diye konuştu. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini belirten Kaya, "Millet İttifakının iktidarının birinci yılı içinde 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Ayrıca da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 100 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Yani bir yıl içinde toplamda 200 bin öğretmen ataması yapmış olacağız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.