SON DAKİKA
Hava Durumu

'20 yıllık AK Parti iktidarı siyasal İslamcılığın kendini imha ve intihar dönemi'

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocak'tan, iktidarın siyasal İslam anlayışını eleştirerek "AK Parti iktidarıyla geçen yirmi yıllık süreyi siyasal İslamcılığın bir bakıma kendini imha ve intihar dönemi olarak tanımlamak çok da yanlış olmasa gerek" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'20 yıllık AK Parti iktidarı siyasal İslamcılığın kendini imha ve intihar dönemi'

Karar Gazetesi yazarı ve 23. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, "Partili dindarlık anlayışının iflası..." başlıklı bugünkü yazısında AK Parti'nin siyasal İslamcı anlaşıyını değerlendirdi. Ocaktan, 20 yıllık AK Parti iktidarının, Türkiye’deki siyasal İslamcılığın, dindarlık anlayışının bugün toplumda ortaya çıkan görünürlüğü dikkate alındığında nasıl bir geleceğe doğru gittiğinin tespiti açısından çok önemli bir tecrübe olduğunu ifade etti.

İktidarın siyasal İslam anlayışını eleştiren Ocaktan, "AK Parti iktidarıyla geçen yirmi yıllık süreyi siyasal İslamcılığın bir bakıma kendini imha ve intihar dönemi olarak tanımlamak çok da yanlış olmasa gerek. Çünkü dinin temel ilkeleri gereği kesinlikle yasaklanan kul hakkına girmemek, çalmamak, çırpmamak, milletin malına çökmemek, hukuksuzluğa tevessül etmemek gibi emirler ve ahlaki duyarlılıklar buharlaşarak dindarların hayatını terk etmiş bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Ocaktan, "AK Parti iktidarının oluşturduğu siyasal iklim, her alanda kalitesizliği teşvik eden bir anlayışı egemen hale getirmiş, dini alanı ise kelimenin tam anlamıyla ‘piyasa dindarlığı’na terk etmiştir. Kabul etmek gerekiyor ki bu esnaf tipi dindarlık anlayışı, esas itibariyle siyasi iktidar açısından da çok kullanışlı bir dindarlıktır. Hiçbir şekilde kalite gerektirmeyen, dinin temel mesajının özüyle çok örtüşmese de muhafazakar kesimlerin dini duygularını coşturacak söylemler ve icraatlar, AK parti iktidarının en bariz göstergesi haline gelmiştir" diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.