SON DAKİKA
Hava Durumu

Zahid Akman televizyon yayıncılarının başına geçti

1999'da kurulan ve TRT ile tüm önemli özel TV kanallarının da üye olduğu dernekte bölgesel ve uydu kanallarının temsilcileri de yer alıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Zahid Akman televizyon yayıncılarının başına geçti

Almanya'da 'asrın yolsuzluğu' olarak nitelenen Deniz Feneri e.v davasına adı karışan ve Türkiye'de de aynı konudaki davada yargılanan, eski RTÜK Başkanı Zahit Akman, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı oldu.

TÜM TV KANALLARININ ÜYE OLDUĞU DERNEĞİN BAŞINA GEÇTİ

'Özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" iddiasıyla, 3-14 yıl arasında hapis istemiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Akman, TRT ile tüm TV kanallarının üye olduğu derneğin yeni başkanı seçildi.

Gazeteport'un haberine göre, TRT kökenli yönetmen ve yapımcı Adem Gürses'in başkanlık görevini sürdürdüğü derneğin son seçimlerinde yönetim değişti. Seçimler öncesi bir RTÜK üyesinin, TV kanalı yöneticilerini tek tek arayarak, Zahit Akman'a oy verilmesi telkininde bulunduğu öğrenildi 1999'da kurulan ve TRT ile tüm önemli özel TV kanallarının da üye olduğu dernekte bölgesel ve uydu kanallarının temsilcileri de yer alıyor. TV yayınları konusunda ilkeleri belirleyen dernek, RTÜK ve diğer ilgili kamu kuruluşlarıyla da temasta bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.