SON DAKİKA
Hava Durumu

YeniDönem Gazetesinde yeniden yeni bir dönem

Bursa'da günlük yayın yapan YeniDönem Gazetesi'nde bir yılın ardından yeni bir dönem daha başladı. Nurettin Kutlucan'a ait olan gazetenin satılması üzerine Enver Akasoy'un başında olduğu ekipteki bazı yazarlar ve çalışanlar Akasoy ile birlikte ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2022 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2022 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
YeniDönem Gazetesinde yeniden yeni bir dönem

Bursa'da günlük yayın yapan YeniDönem Gazetesi'nin satılması üzerine gazete yönetiminde bir yıl sonra tekrar değişim yaşandı. Bir yıl önce Genel Yayın Müdürü ve İmtiyaz Sahibi İbrahim Öge ile gazetenin sahibi Nurettin Kutlucan'ın yollarının ayrılmasından sonra Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenen Enver Akasoy gazetenin satılmasının ardından görevini bıraktı. Akasoy ile birlikte bazı yazarlar ile  gazete çalışanı da ayrıldı.

Nurettin Kutlucan'ın gazeteyi satarak medya sektöründen çekilmesinin ardından künyede Kurt Medya Basın Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Tüzel Kişi Temsilcisi olarak Asuman Kurt Öge yeraldı. Asuman Kurt Öge bir yıl önceki değişikliğe kadar gazetenin Müessese Müdürlüğünü yapmıştı.

Gazete satıldı, ekip yolları ayırdı

Bursa’da günlük yayın yapan ve geçen ay 13. yaşını kutlayan YeniDönem Gazetesi el değiştirdi. Resmiyete dökülen satışın ardından gazetenin üst düzey yönetimiyle birlikte bazı yazarlar ve çalışanlar da ayrıldı.

Gazetenin 8 yıldır imtiyaz hakkını elinde tutan Kutlucanlar, artık medya sektöründen çekildi. Oğuzhan Kutlucan’ın imtiyazındaki gazetenin satışı önceki gün resmi işlemlerin tamamlanmasıyla kesinleşti.

Edinilen bilgiye göre, Pardus Yayıncılık bünyesindeki YeniDönem Gazetesi bundan böyle Kurt Medya adı altında yayın hayatını sürdürecek. Gazetenin imtiyaz sahibi ise Asuman Kurt Öge oldu.

Gazetenin el değiştirmesiyle birlikte kurumdan ayrılan isimler oldu. YeniDönem’in bir yıldır Genel Müdürlüğü’nü yürüten Enver Akasoy bir veda yazısı yayınlayarak ayrıldığını duyurdu. Deneyimli gazeteci Akasoy ile birlikte Gazetenin Yazıişleri Müdürü Ali Şahin de kendi isteğiyle görevi bıraktı.

Satış ile birlikte bazı yazarlar da YeniDönem ile yollarını ayırdı. Sağlık alanına ilişkin yazılarıyla gündemin nabzını tutan Lale Akasoy, siyaset ve STK’lerle ilgili yorumlar yapan Onuralp Özalp ve yine günlük yazılarıyla gündemi değerlendiren Gözde Şahin son yazılarıyla vedalarını duyurdu.

Ayrıca, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadriye Öncü Pakten de gazeteyle yollarını ayıran isimler arasında yer aldı.

Enver Akasoy: Şimdi veda zamanı

Gazetenin el değiştirmesinin ardından bir veda yazısı kaleme alan Enver Akasoy, 10 Haziran 2021'in YeniDönem'de yeni bir başlangıcın günü olduğunu ifade ederek, "Sıcağın, sevginin kalplerde hissedildiği bu ayda… Yine bir haziran günü veda ediyorum sizlere. Ben giderken; Bir kaç çalışma arkadaşım da katıldı ayrılık kervanına. Kalan arkadaşlarım da oldu. Her şey bir yana… Giden de kalan da benim 2. ailem, bu hep böyle devam edecek." dedi.

Akasoy'un veda yazısı şöyle:

"Görevde kaldığım sürece…

YeniDönem’de yanlı, karalayıcı, kişileri küçük düşüren ve hedef alan haberlere yer verilmedi.

Hiç bir siyasi partinin de güdümüne girmedik.

Taraf olmadık.

Doğruları, gerçekleri yazdık.

Her partiye, her kuruma, her kesime eşit mesafede durduk.

Yeri geldiğinde eleştirdik!

Ama;

Kırıcı değil, yapıcı olduk.

*

Veda ederken;

YeniDönem’deki tüm mesai arkadaşlarıma, kurallarıma uyup hiçbir konuda beni mahcup duruma düşürmedikleri için teşekkür ediyorum.

Sizler;

Bursa basınının yıldızısınız.

Her birinizi avuç içlerim nasırlaşana kadar alkışlıyorum.

İyi ki tanıdım sizleri.

En büyük zenginliğim oldunuz.

Yarınlarınız;

Çok daha güzel olsun kıymetli yol arkadaşlarım.

Ve tabi ki;

YeniDönem’in siz değerli okurlarına da teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum.

Hoşça kalın…"

Asuman Kurt Öge: Hayırlı olsun

Gazetenin el değiştirmesini köşesinden duyuran Tüzel Kişi Temsilcisi Asuman Kurt Öge, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra İkinci Bâb-ı Âlisi olarak kabul edilen Bursa’nın basın tarihi açısından önemine dikkat çekti.

Bursa’da devlet eliyle 8 Şubat 1869’da çıkarılan ilk yayın olan Hüdâvendigâr Gazetesi’nden bu yana geçen 153 yılda çok sayıda yayın organının yayıncılık yaptığını aktaran Asuman Kurt Öge, yazısında şunları kaydetti:

"İşte bu markalardan biri de 23 Nisan 2010 tarihinde Sayın Salih Demirci tarafından kurulan YeniDönem Gazetesi oldu. Gazete için büyük emekler sarf eden Demirci’nin ardından YeniDönem Gazetesi, Kasım 2014’ten itibaren önce Gazeteci İbrahim Öge’ye bir yıl kadar sonra da Kutlucan Holding bünyesine geçerek yayın hayatını sürdürdü.

Aradan geçen 13 yılda birbirinden değerli basın emekçilerinin ve çalışanlarının sırtında yükselen ve sektörünün saygın markalarından biri haline gelen YeniDönem Gazetesi’nin imtiyaz hakkı;

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Kutlucan’ın medya iş kolundan çekilme kararı üzerine, şahsımın da tüzel kişi temsilciliğini yaptığı Kurt Medya Basın Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne bugün itibariyle devredilmiş bulunuyor.

Son olarak;

Uzun yıllar müessese müdürlüğünü yaptığım YeniDönem Gazetesi’nin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan Sayın Nurettin Kutlucan’a, İmtiyaz Sahibi Sayın Oğuzhan Kutlucan’a ve kuruluştan bugüne gazetemizin yaşaması için emeği geçen herkese ama herkese teşekkür ediyor, YeniDönem’de ‘yeni dönemin’ Bursa’ya ve bizlere hayırlı olmasını diliyorum…"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.