SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözcü ve Korkusuz'da birçok yazarın yazılarına son verildi

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri aralarında, Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan gibi yazarlar ile 40 kadar çalışanı işten çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sözcü ve Korkusuz'da birçok yazarın yazılarına son verildi

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri, ekonomik sebepleri gerekçe göstererek birçok yazar ve editörle yollarını ayırdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü ve Korkusuz gazetelerindeki yazarların yazılarına son verilmesini Twitter hesabından duyurdu. Saymaz'ın paylaşımı şöyle: 

“Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.”

Hüsnü Mahalli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Dostlar; Az önce Sözcü'nün avukatı arayınca ‘yeni bir dava vardır’ diye ödüm koptu. Meğer gazetedeki yazılarıma son verilmiş. Gazete yönetiminden biri değil de neden avukat Neyse; Vatana millete hayırlı olsun." dedi. 

Çiğdem Toker ise, "Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma, "küçülme" gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim." paylaşımında bulundu.

Sinan Meydan ise haberi şöyle duyurdu: "2017'den beri her pazartesi Sözcü'de yazdığım yazılarıma -ekonomik sıkıntı gerekçe gösterilerek- son verilmiştir. 6 yıl boyunca özgürce yazmamı sağlayan @gazetesozcu'ye, beni ülkenin en çok okunan yazarlarından biri yapan siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.