SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medya ve internet medyası için düzenleme; Hapis cezası geliyor!

İktidarın 7-8 aydır hazırlıklarını sürdürdüğü Dezenformasyonla Mücadele Kanunu Tasarısı ile yalan ve yanıltıcı haberleri bilerek yayanlara, hapis cezası öngörülüyor. Yasa teklifi ile internet medyasına yönelik de düzenleme yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sosyal medya ve internet medyası için düzenleme; Hapis cezası geliyor!

Dezenformasyonla mücadele yasası hazırlıkları kapsamında, sosyal medyaya yönelik düzenlemelerin 3 ana başlıktan oluşması bekleniyor. Sosyal medyadaki dezenformasyona ilk kez ceza getirileceği belirtilirken, "Dezenformasyon, terör kadar tehlikeli" ifadesini kullanan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuyla alakalı 7-8 aydır çalışmaların devam ettiğini belirtti.

TRT Haber'in aktardığına göre; yalan haber ve dezenformasyonla mücadeleye yönelik teklifi hazırlanırken birçok ülkeden örnekler incelendi. Düzenlemenin 3 ana başlıktan oluşması bekleniyor.

Hapis cezası geliyor

Haberde, sosyal medyada dezenformasyona ilk kez ceza getirileceği belirtildi. Ayrıca, yalan ve yanıltıcı haberleri bilerek yayanlara hapis cezasına varan yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

Temsilciler gerçek kişi olacak

Mevcut yasaya göre sosyal medya şirketlerinin bildirdiği temsilciler "tüzel" kişiliğe sahip. Yeni düzenlemeyle ise Türkiye'deki temsilcilerin 'gerçek' kişi olmasının sağlanacağı bildirildi.

Öte yandan, teklifte internet medyasına yönelik düzenleme yapılacağının da altı çizildi. Aktarılanlara göre internet haberciliği de yasal altyapı ile buluşturulacak.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, düzenlemenin çok yakında Meclis takvimine gireceğini dile getirdi.

"Terör kadar tehlikeli"

AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, yaklaşık 7-8 aydan beri Dezenformasyonla Mücadele Kanunu Tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Dezenformasyon bir bumerang gibi dönüp hepimizi vuracak bir tehdit. Avrupa Birliği dezenformasyonla ilgili, özellikle internet ortamıyla ilgili 2 tane kırmızı çizgi belirledi. Bir tanesi terörle mücadele, bir tanesi dezenformasyonla mücadele çünkü dezenformasyon, terör kadar tehlikeli" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.