SON DAKİKA
Hava Durumu

Show TV ve SkyTürk 360'da ücret isyanı

TMSF Başkanı'nın, Show TV ile SkyTürk360 çalışanlarının maaşlarının ne zaman ödeneceğinin belli olmadığını açıklamasının ardından, çalışanlar eylem başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Show TV ve SkyTürk 360'da ücret isyanı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu'nun borçları nedeniyle el koyduğu Show TV ile SkyTürk360 kanallarının çalışanları protesto eylemi yaptı.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül 'ün dün akşam SkyTürk360 yayınında soruları yanıtlarken ücret alacaklarının ne zaman ödeneceğinin belli olmadığını söylemesi üzerine bugün TV kanallarının Ayazağa'da bulunan merkezinin bahçesine inen çalışanlar "Her yer Show TV, her yer SkyTürk, her yer Gezi Parkı, her yer direniş" sloganları atarak protesto gösterisi yaptılar.

SkyTürk360 ve Show TV çalışanları yaklaşık beş aydır ücret alamıyor.

TMSF önceki hafta el koyduktan sonra Show TV geçen cuma günü 402 milyon dolara Habertürk grubunun sahibi Ciner Holding'e satılmış, ancak ücret alacaklarıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

SkyTürk360'a da Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören'in talip olduğu haberleri kamuoyuna yansımıştı.

TMSF, yaklaşık 452 milyon dolarlık kamu alacağı için Çukurova Grubu bünyesindeki Dijitürk, Lig TV, Akşam gazetesi ve BMC'ye de el koymuştu.

Sadece Show TV'nin kamu borcunun tamamına yakın bir rakam olan 402 milyon dolara satılmış olması sebebiyle neden grubun diğer varlıklarına da el koyduğu sorusu tartışılıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.