SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sen Ne Dersin?' sokak röportajı ekibine saldırı

Bursa merkezli sokak röportajı kanalı “SND / Sen Ne Dersin?”'in muhabir ve kameramanı röportaj yaparken saldırıya uğradı. Olaya müdahale eden polis, tarafları Çarşı Karakolu'na götürerek ifadelerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sen Ne Dersin?' sokak röportajı ekibine saldırı

Bursa ve zaman zaman çeşitli illerde yaptıkları sokak röportajları ilgiyle izlenen "SND / Sen Ne Dersin?" Youtube kanalının ekibi röportaj sırasında saldırıya uğradı. Bursa Kent Meydanı Kafkas önünde gerçekleşen olayda, röportaj sırasında araya giren, konuyla ilgisi olmayan bir kişi, mikrofona konuşan bir vatandaşı çekiştirmeye başlayınca ortam bir anda gerildi. Vatandaşlar ve SND ekibi ortamı geren kişiye müdahale etmeye çalışırken gerginlik daha da büyüdü. Olayı başlatan şahıs daha sonra öfkesini SND ekibine de yöneltti ve hakaretler savurdu.

Kent Meydanı çevresinden bir esnaf olduğu öğrenilen şahısa diğer esnaf arkadaşları da katıldı ve SND muhabiri ve kameramanı kendilerine fiziki müdahalede bulunan ve hakaretler savuran saldırgana karşılık verince arbede büyüdü. Olay yerine gelen polis, kavgaya müdahale etti. Daha sonra taraflar Çarşı Karakoluna götürülerek ifadeleri alındı.

Konuyla ilgili SND kanalı adına bir açıklama yapan, Suat Oktay Şenocak, olayı çıkaran şahsın kendilerine husumeti olduğu için, konuyla alakası olmadığı halde röportajı sabote edip provokasyon çıkardığını ifade etti. Şenocak şunları söyledi:

“Biz Bursa merkezli, 187 bin küsur abonesi olan bir kanalız. Sadece Bursa değil diğer illerde de röportajlar yaparak, vatandaşa kendilerini ifade etme, seslerini duyurma fırsatı veriyoruz. Yani biz sokak röportajı yapan şahıslar değil, gazetecileriz. Kent Meydanı’nda yaptığımız son röportajda konuyla ilgisi olmayan bir şahıs gayet medeni şekilde tartışan vatandaşların arasına dalarak ortamı sabote etti. Kent Meydanı’nda sorduğumuz sorulara bakmadan yaptığımız her röportajda bizi polise şikayet edenin bu şahıs olduğunu bize karşı bir kin beslediğini biliyoruz. Olaydan sonra Çarşı Karakolu'na götürüp ifadelerimiz alındı. Daha önce de benzer olaylar yaşadığımız için şikayetçi olmadık, çünkü şikayet etmenin bir işe yaramadığı bilinen bir gerçek. Yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz.

Herkes şunu bilmelidir ki, sürekli biz suçlanıyoruz ama hemen her röportajlarımıza girerek ortamı geren, provoke eden kesim her sorumuzdan rahatsız olan aynı grup mensubu şahsılardır, o şahıs, grup ve siyasi bağlantıların ne ve kim olduğu da biliniyor. Bazı haber sitelerinde polis tutanağında yer alan ifadeler kullanılarak yazılan haberlerde bizden sokak röportajı yapan şahıslar diye bahsedildi. Oysa biz sokak röportajı yapan gazetecileriz. Kimseye gazetecilik öğretecek değiliz ama bir haber hazırlanırken gazetecilik etiğine uygun haber yazılmalı. Gazetecilik böyle olmamalı!"

OLAYIN YAŞANDIĞI ANLARA İLİŞKİN VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.