SON DAKİKA
Hava Durumu

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas yaşamını yitirdi

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas yaşamını yitirdi

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'de özel bir hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.

Vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Sabah gazetesi yazarı İsa Tatlıcan,"Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ı kaybettik. Okurlarının, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun" ifadelerini yazdı.

Mehmet Barlas kimdir?

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe üniversitede öğrenci iken babasının Son Havadis Gazetesinde başlayan Barlas, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'te adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yapan Mehmet Barlas, TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları", "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazan Barlas, ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı programı yapan Barlas, son olarak NTV Radyo'da Makam Farkı adlı programı yürütüyordu.

Eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış olan Cemil Sait Barlas'ın oğlu olan Mehmet Barlas 1968 yılında evlendiği gazeteci Canan Barlas'tan iki çocuğu bulunuyor.

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç da, 2 Mayıs'ta geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde 27 Mayıs günü 71 yaşında hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.