SON DAKİKA
Hava Durumu

Pehlivan: Kişisel bilgiler para karşılığı satılıyor

Gazeteci Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında milyonlarca insanın kişisel bilgilerinin para karşılığı satıldığını yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pehlivan: Kişisel bilgiler para karşılığı satılıyor

Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde "500 liraya satılık mahrem" başlıklığıyla milyonlarca insanın kişisel bilgilerinin çalındığını yazdı. Pehlivan, verilerin isteyene 10 bin liraya satıldığını duyduğunu şu sözlerle aktardı:

"En güncel verilerin her isteyene 10 bin liraya satıldığı kulağıma geliyor. İnternetten kolayca girilen açık bir site üzerinden ise tüm Türkiye’deki insanları aylık sınırsız sorgulamanın bin liraya yapılabildiği söyleniyor. Herkesin girebileceği bir Telegram grubunda aynen şöyle yazan bir duyuru bile gördüm: “Bayrama yakın olduğumuz için: TC.den seri no, aile, GSM, mail, vesikalık, adres... Toplu bir arada panel yüzde 50 indirimle 500 lira!”"

Pehlivan, kişisel bilgileri kimlerin satın aldığına yönelik ise, "Dilediğiniz insanın adreslerinden cep telefonlarına kadar her bilginin herkese açık şekilde para karşılığı sunulmasından bahsediyorum. Özellikle hırsızların, katillerin ve teröristlerin bu parayı verdiğini yazıyorum." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, verilerin ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Yönetim Sistemi’ndeki açıklardan sızıntıdan kaynaklı sistemden çalındığının düşünüldüğünü yazdı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.