SON DAKİKA
Hava Durumu

Odatv haber sitesine erişim engeli kararı

Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklanan, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ifadeye çağrılan Odatv'nin internet haber sitesine erişim engeli getirildi. Odatv yayınlarına Youtube kanalından devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Odatv haber sitesine erişim engeli kararı

Libya'da hayatını kaybeden bir Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisinin cenazesiyle ilgili haberde kimlik bilgilerini deşifre ettikleri iddiasıyla Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç, gözaltına alındıktan sonra dün tutuklanmıştı.

Bu kararın ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da, Barış Terkoğlu'nun tutuklandığı soruşturmaya dahil edildi.

Bu gelişmelerinin ardından Odatv'nin internet haber sitesine erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojiler ve İletişim Kurumu (BTK), 05.03.2020 tarihinde 5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu kararı aldığını açıkladı.

BTK'nin sitesinde Odatv ile ilgili sorgulama ekranında şu bilgiler yer aldı:

Odatv'den açıklama

Odatv'nin resmi Twitter hesabından, internet sitesine getirilen erişim engeliyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "2007 yılında kurulan http://Odatv.com'a, BTK tarafından verilen idari tedbir kararı gereği erişim sağlanamamaktadır. Yayın hayatımızda ilk kez gerçekleşen bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz." denildi.

Yayınlarına Youtube kanalından devam edecek

OdaTV'nin sosyal medya hesabından bugün yapılan açıklamada da, yayınların Youtube üzerinden devam edeceği duyuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.