SON DAKİKA
Hava Durumu

Medya-İş sendikalaşmakta iddialı

Hak-İş Başkanı Arslan, AA'da yetkili sendika olduklarını belirterek ''Önümüzdeki günlerde Türkiye'deki pek çok büyük medya kuruluşunda sendikalaşmayla ilgili ciddi bir çalışma yapacağız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2012 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Medya-İş sendikalaşmakta iddialı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan,, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Karaman'da, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yeni Sendikalar Yasası'nın yürürlüğe girdiğini, şu anda Hak-İş'in 13 tane sendikası olduğunu söyledi.

En az 20 sendika olacak şekilde planlama yaptıklarını belirten Arslan, bazı sendikaları kurduklarını, bazılarını da kurmak üzere olduklarını bildirdi.

Arslan, ''Sendikacılığın olduğu yerde kayıt dışı olmaz. Eğer biz sendikalaşmayı yükseltirsek, sendikalaşma oranı artarsa kayıt dışı da aynı oranda aşağı düşecek'' dedi.

Arslan, basının sendikalaşmaya en çok ihtiyaç duyulan sektörlerden biri olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

''Medya-İş Sendikası'nın katılımıyla Hak-İş tarihinde ilk kez basın yayın sektöründe bir sendikaya kavuştu. Sendikamız şu anda gazetecilik sektörünün en büyük sendikası olmuştur. Anadolu Ajansı'nda (AA) yetkili sendika pozisyonuna geldik. İnşallah önümüzdeki günlerde sadece AA değil, Türkiye'deki pek çok büyük medya kuruluşunda sendikalaşma ile ilgili ciddi bir çalışma yapacağız. Anadolu'da da özellikle Anadolu gazetecileri konusunda sendikamız epey bir mesafe kat etmiştir. Buradan da arkadaşlarımızı Medya-İş sendikamızın üyesi olmaları konusunda kendilerini davet etmiş oluyorum."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.