SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Sedef Kabaş'a gece yarısı gözaltı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gece yarısı evinden gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2022 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2022 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Sedef Kabaş'a gece yarısı gözaltı

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki programda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Gözaltı haberini paylaşan TELE1'in sahibi gazeteci Merdan Yanardağ, "Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle Emniyet'e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?" dedi.

Kabaş, programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş'a, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından tepki gösterilmişti.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri gece saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek kendisini gözaltına aldı.

Kabaş'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Poyraz, daha sonra "Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak" bilgisini aktardı.

RTÜK de inceleme başlatacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabı üzerinden kanala inceleme başlatılacağını şu ifadelerle duyurdu: “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın sayın cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk üst kurul toplantısında kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.