SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Ozan Kaplanoğlu'na hapis cezası

Bursa'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin, 2018 yılında Afrin Harekatına ilişkin açıklamasını haberleştiren BursaMuhalif.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ozan Kaplanoğlu haberde örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Ozan Kaplanoğlu'na hapis cezası

2018 yılında başlatılan Afrin Harekatı, Türkiye'de sol-sosyalist çevreler, Tabip Odaları ve meslek örgütleri tarafından protesto edilmişti. Bursa'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de, Afrin Harekatı nedeniyle 30 Ocak 2018 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Bu basın açıklaması nedeniyle Emek Partisi İl Başkanı Hasan Özaydın tutuklanmış, BursaMuhalif.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ozan Kaplanoğlu ise 5 gün gözaltında kalmıştı. Bugün 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada gazeteci Kaplanoğlu'na örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Özaydın ise beraat etti.

Yaptığı haber nedeniyle ceza alan Kaplanoğlu, "Ne barışı ne de halkın haber alma hakkını savunmak suç değildir. Biz onurlu gazeteciler olarak gerçekleri halka anlatmaya ve ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz." dedi. Kaplanoğlu karar için temyize gideceklerini söyledi. (BursaMuhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.