SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Barış Pehlivan 5. kez cezaevine giriyor: 'Korkmuyorum'

Yarın 5. kez cezaevine girecek olan gazeteci Barış Pehlivan, teslim olmadan önce meslektaşlarına ve okurlarına mesaj gönderdi: "Korkmuyorum, mücadeleye devam edeceğim. Gazetecilere sahip çıkın."

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Barış Pehlivan 5. kez cezaevine giriyor: 'Korkmuyorum'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan kaleme aldığı bir yazı nedeniyle hakkında açılan dava sonucu 8 ay ceza aldı ve yarın 5. kez cezaevine girecek. Denetimli serbestlik hakkından yararlanmak için yaptığı başvurusuna hâlâ yanıt verilmeyen Pehlivan, cezaevine girmeden önce Gazete Duvar’a açıklamalarda bulundu. "Korkmuyorum" diyen Pehlivan, "mücadeleye devam" mesajı verdi.

'İSYANIM VAR'

Gazete Duvar'dan Gizem Örnek'in haberine göre, cezaevine 5. kez gireceğini hatırlatarak korkmadığını vurgulayan Barış Pehlivan, “Çok basit bir isyanım var; bu ülkenin vatandaşı olarak bu ülkenin yasalarından neden faydalandırılmıyorum” dedi.

Pehlivan şöyle konuştu;

“Bu 5. olacak. İnsan bilmediği şeyden korkar. Ben cezaevinin nasıl bir yer olduğunu bildiğim için işin açıkçası bir korku yok ama bütün gazetecilik hayatım boyunca, 20. yılımdayım 20 yıldır aynı şeyleri yaşamaktan canım sıkılıyor. Bir şeyin değişmemesi, hiçbir şekilde yargı sisteminin ders almaması beni biraz üzüyor. Çünkü benim çok basit bir isyanım var; ben bu ülkenin vatandaşıyım ve bu ülkenin vatandaşı olarak bu ülkenin yasalarından faydalanmak en doğal hakkım. Meclis’te 15 Temmuz’da çıkan yasanın 2. Maddesi beni ilgilendiriyor. Neden ben bundan faydalandırılmıyorum? Ben bunun kavgasını veriyorum.”

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM'

Denetimli serbestlik konusunda 15 Temmuz’da TBMM’den geçen yasal düzenlemeden faydalanmasına izin verilmeyen gazeteci Barış Pehlivan, itiraz sürecinin sürdüğünün altına çizerek “mücadeleye devam edeceğim” vurgusu yaptı.

Pehlivan, itiraz sürecini şöyle anlattı:

“Ankara’da yürüyen siyasetçiler arasındaki trafik benim dışımda gelişen bir şey ama en nihayetinde ben hukuki olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum avukatlarım aracılığıyla. Şu an İnfaz Hakimliği’nde bir başvurumuz var bu yasadan faydalandırılmam konusunda. Ama ne zaman o başvuru sonuçlanır ne olur hiç bilmiyorum. Eğer hakimler bir şekilde vicdanlarıyla ve yasalarla baş başa kalırlarsa doğru karar verebilirler. Ben ne olursa olsun sonuç mücadele etmeye devam edeceğim.”

 ‘GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDİN’

Dışarıdaki son gününde meslektaşlarına ve okurlarına da mesaj ileten Pehlivan, “Gazetecilere sahip çıksınlar” dedi.

“Gazeteciler gazetecilik yapmaya inat etmeye devam etsin. Okurlar da onların kendilerinin öğrenme hakkı için bu kadar mücadele eden, hayatını ortaya koyan gazetecilere sahip çıksınlar.”

 ‘BİR GÜN MUTLAKA…’

Cezaevi öncesi meslektaşlarının kendisi için düzenlediği yemekteki bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşan ve paylaşımına “Bir gün mutlaka…” notu düşen Pehlivan, umut aşılamak istediğini vurguladı.

Pehlivan, “Sağolsun meslektaşlarım, dostlarım ben cezaevine teslim olmadan önce bir veda yemeği verdiler. O fotoğraf da onun bir karesi ve orada Ataol Behramoğlu’nun ‘Bir gün mutlaka’ şiirini paylaşmak istedim, orada bir umut aşılamak istedim, bu zor günlerin geçeceğini hatırlatmak istedim herkese" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.