SON DAKİKA
Hava Durumu

Ertuğrul Özkök 'Türklüğünden istifa' etmiş

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugün köşesinde, ''İstifa ediyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 'İstifa ediyorum' diyen Özkök, bunu 'Kürt sorununun çözümü için' yapıyormuş.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2013 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ertuğrul Özkök 'Türklüğünden istifa' etmiş

Hükümetin Kürt sorunun çözümüne yönelik attığı adımlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Özkök, Radikal yazarları Eyüp Can ve Akif Beki'ye sert çıkarak, "'Türklüğümden' başka hiçbir engel kalmadığına göre, bu çözüme en büyük katkıyı yapmam için tek yol kalmıştı. Türklükten affımı dilemek. Türklükten istifa edince, otomatik olarak 'Beyaz Türklükten de' istifa etmiş sayılıyorum" diye yazdı.

BU BİR İSTİFA DİLEKÇESİDİR

"Bu bir istifa dilekçesidir" diye başlayan ve okurlarına, tarihi kararını açıkladığı yazısında Özkök, "Bugün itibariyle, Türklüğümden vazgeçiyorum. Ben artık etnik aidiyeti olmayan, bunu reddeden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bu dilekçeyi hangi makama vermem gerektiğini bilemediğim için, direkt siz okurlarıma sunuyorum. Ama bu kararımı açıklarken, bazı noktaları da bilmenizi istiyorum," diye yazdı.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE EN BÜYÜK KATKI

Türklüğünden utanmadığını, göçmen babasının kendisine "burası bizim son vatanımız, gidecek başka vatan yok" dediğini; Türk olarak yaşamaktan gurur duyduğunu anlatan Özkök, istifasının nedeni de şöyle açıkladı: "Kürt sorununun çözümüne en büyük katkıyı yapmak..."

Akif Beki ve Eyüp Can'ın Kadir İnanır'ın Radikal'deki röportajını yorumlarken, "Kürt sorununun çözümünün önündeki tek engel" olarak kendisini ve yazılarını işaret ettiklerini anlatan Özkök, "çözüme en büyük katkıyı yapmak için" bundan sonra "Pasaportlu bir Haymatlos" olduğunu açıkladı.

EYÜP CAN VE AKİF BEKİ İLE DALGA GEÇTİ

Beki ve Can ile bir yandan da ince ince dalga geçen Özkök, şunları yazdı:

"Radikal'deki sevgili arkadaşlarım şunu ispat ettiniz: Türkiye'nin en etkili gazetesi Radikal ve sizler de en etkili gazetecilerisiniz. Kürt sorununun önündeki en büyük engeli devirdiniz. Dolayısıyla sadece 'Kürt hassasiyetini' dikkate alarak, bu tarihi sorunu çözebilirsiniz." (Gazeteciler.com)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.