SON DAKİKA
Hava Durumu

Dört gazeteci evleri basılarak gözaltına alındı

T24 editörü Sibel Yükler, Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz, Fırat Can Aslan ve Bianet editörü Evrim Kepenek gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dört gazeteci evleri basılarak gözaltına alındı

T24 editörü Sibel Yükler'in de aralarında bulunduğu üç gazeteci, bu sabah saatlerinde evlerine yapılan polis operasyonlarıyla gözaltına alındı. Gazeteci Evrim Kepenek ise öğle saatlerinde evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı.

T24'te yer alan habere göre, Sibel Yükler ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. 

bianet kadın ve LGBTİ+ hakları editörüm Evrim Kepenek de öğle saatlerinde evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

Evrim Kepenek'e gözaltına alınırken plastik kelepçe takıldı (Fotoğraf: Bianet)

T24 editörü Sibel Yükler'in de, evine bu sabah saat 05.00 sularında baskın düzenledikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğü bildirildi. Evinde arama yapan polis Kepenek'in hangi konuda ifade vereceğine dair ise bilgi vermedi.

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Onlarca tutuklu gazetecinin dosyasını kamuoyuna duyuran ve dosyaların haberlerden ibaret olduğunu ortaya koyan gazeteci @sibelyukler sabaha karşı evine yapılan operasyonla gözaltına alındı” dedi.

Gazetecilerin, "Diyarbakır'da görevli evli hakim ve savcının, açıklanan kararnamedeki yeni görev yerleri ile ilgili sosyal medya mesajını paylaştıkları" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilirken, başka bir "suçlama" yöneltilip yöneltilmediği bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.