SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP 'sansür yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek

CHP, hükümetin dezenformasyonla mücadele adını verdiği ve kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP 'sansür yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 29'uncu maddesi bugün Meclis'te muhalefetin tüm tepki ve karşı koymalarına rağmen AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen 'sansür yasası' ile ilgili “Biz son ana kadar uzlaşma aramaya devam edeceğiz; geçerse Anayasa Mahkemesi’ne yayınlandığı günün ertesi günü gitmeyi planlıyoruz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise “Bu, Türkiye'yi karanlık bir tünele sokar, tünele girmeden tekrar uyarıyoruz, aradığımız şey uzlaşıdır” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 29'uncu maddesi kabul edildi. Düzenleme ile Türk Ceza Yasası'na (TCK) "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.