SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD'liler Kültürpark'taki tarihi lokale veda ediyor!

Bursa'da kentin simge mekanlarının başında gelen, 33 yıldır nice anılar, dostluklar, söyleşiler ve konserlere ev sahipliği yapan Kültürpark içindeki ÇGD lokali artık tarihe karışıyor. ÇGD'liler, Büyükşehir'in yıkmaya karar verdiği, basın özgürlüğü ve meslek dayanışmasının mekanında bu akşam son kez buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD'liler Kültürpark'taki tarihi lokale veda ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin simge mekanlarının başında gelen, Kültürpark içindeki ÇGD lokalini yıkma girişimine karşı ÇGD Bursa Şubesi'nin hukuksal mücadelesinde tüm yollar tükendi ve sona gelindi. Bursa'da 1989 yılından bu yana nice anılar, dostluklar, söyleşiler ve konserlere ev sahipliği yapan Kültürpark içindeki ÇGD lokali artık tarihe karışacak.

ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ÇGD'lileri ve gazeteci dostlarını Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yıkmaya karar verdiği, basın özgürlüğü ve meslek dayanışmasının mekanı olan lokale veda akşamında buluşmaya davet etti.

Yapılan davet açıklamasında, "Bursa basınının hafızasını, anılarımızı tazeleyerek uğurluyoruz. İlk harcını meslek büyüğümüz, Kurucu Başkanımız Yılmaz Akkılıç ve arkadaşlarının kardığı, 33 yıldır basın özgürlüğü ve meslek dayanışmasının, örgütlü mücadelenin adresi ve Bursa basınının hafızası olan lokalimize maalesef veda ediyoruz." denildi.

ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu'nun lokale veda açıklaması şöyle:

"Evet dostlar, Yılmaz Akkılıç’tan Arzu Arınel’e, Adnan Baştopçu’dan Yüksel Baysal’a, Bünyamin Tokmak’tan Tayfun Çavuşoğlu’na, Ayşe Aygör’den Özcan Yazıcı’ya, Berhan Soner’den Bülent Sezgin’e, Aykut Güngör’den bizlere…

Kentin simge mekanlarının basında gelen Kültürpark içindeki ÇGD lokali, sadece bir gazeteci lokali değildi elbette. Çeyrek asırı aşkındır nice anılar, nice dostluklar, nice söyleşiler, nice konserlere ev sahipliği yaptı.

Duvarlarında, bahçesinde, ağaçlarında Uğur Mumcu’dan Aziz Nesin’e, Cem Karaca’dan Erdal İnönü’ye, Adalet Ağaoğlu’ndan Zülfü Livaneli’ye kadar nice aydının hatıralarını barındıran lokalimiz, maalesef yıkılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıkmak istediği ÇGD lokali ile ilgili, hem kamuoyu oluşturma hem de yargı yoluna başvurma noktasında atılabilecek tüm adımları attık. Ancak binaları yıkarak hafızaların yok edilemeyeceğini, özgür basının yıkılamayacağını bir türlü muhataplarımıza anlatamadık.

Şimdi meslektaşlarımızı, meslek büyüklerimizi ve yolu ÇGD lokalinden geçen tüm dostlarımızı son kez, 33 yıldır Bursa basınının hafızası olan, kentin simge buluşma noktalarından Kültürpark ÇGD Lokali’nde anılarımızı tazelemeye çağırıyoruz.

9 Eylül Cuma günü saat 19.00’da Kültürpark ÇGD Lokali’nde son kez buluşuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.