SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD'den medyaya 'üç maymun' tepkisi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan olaylar konusunda medyanın ilgisiz tutumuna tepki gösterdi. Açıklamada, medyanın uyguladığı karartmaya rağmen halkın gelişmeleri sosyal medyadan takip ettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD'den medyaya 'üç maymun' tepkisi

ÇGB Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da son birkaç gündür yaşanan olaylara demokrasisi gelişmiş hiçbir ülkede tanık olunamayacağına dikkat çekilerek, "Tek arzusu, yeşili ve doğayı korumak olan yurttaşlarına gaz bombalarıyla saldırmak, tazyikli sularla eylemi püskürtmeye çalışmak asayişi sağlamak değildir, olsa olsa faşizmin ayak sesleridir" ifadelerine yer verildi.

AKP hükümetinin Taksim'i ranta açmaya çalışmasının kendi siyasal tercihi olabileceğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"Ancak yeşile sahip çıkmak da bu ülkenin yurttaşlarının temel görevlerinden biridir. Taksim'i AVM'lerle donatmak isteyen siyasal iktidarın, polis eliyle yarattığı terörü ve tek amacı halkı bilgilendirmek olan meslektaşlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Olayların diğer boyutuysa, yaygın medyanın üç maymunu oynamasıdır. Başbakan'ın her açıklamasında rutin akışını keserek canlı yayın yapan televizyon kanalları, Taksim Gezi Parkı'ndaki polis terörünü görmezden gelmiştir. Yaygın medya belli ki hükümetten çekinmiş, en temel işlevi olan halkı bilgilendirme görevini savsaklamıştır. Bu yüzden yurttaşlar olayları sosyal medyadan takip etmiş, yine aynı platformdan örgütlenmişlerdir. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak yaygın medyayı hükümet gazeteciliği değil yurttaş gazeteciliği yapmaya davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.