SON DAKİKA
Hava Durumu

BBC'den Melih Gökçek'e yanıt geldi

BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, Türkiye'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından BBC'yi ve çalışanlarını hedef alan kampanyayla ilgili açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BBC'den Melih Gökçek'e yanıt geldi

''BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır.

Türkiye'deki protestoları izleyen muhabirlerimizden biri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine, doğrudan adını anarak sosyal medyada saldırmasının ardından çok sayıda tehdit mesajına hedef olmuştur.

BBC ve bünyesindeki bütün gazeteciler tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlıdır.

BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınması kabul edilemez.

BBC'nin yayınları konusunda kurumsallaşmış yorum ve şikâyet mekanizmaları vardır.

Türkiye'deki yetkililere bu mekanizmaları kullanmaları çağrısında bulunuyoruz.''

NE OLMUŞTU?

BBC Türkçe Servisi'nde çalışan Gazeteci Selin Girit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Twitter'da hedef gösterilmişti. Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştirilen forumu izleyen Girit, forumda konuşulanları twitter üzerinden paylaşmıştı.

Selin Girit şöyle yazmıştı:

"#Yoğurtçu forumundan bir öneri: Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler."

Bunun üzerine Melih Gökçek

"Kim bu @selingirit ? BBC'NİN MUHABİRİ...EKONOMİMİZİ ÇÖKERTMEK İÇİN İNGİLTERE BAŞTA OLMAK ÜZERE YURT İÇİNDEN KİRALANAN AJANLARLA TÜRKİYE'Yİ VE EKONOMİMİZİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR...TEKRAR HASTA ADAM TÜRKİYE HAYALİ KURUYORLAR...

BUYRUN SİZE SOMUT BELGE... TÜRKİYE'DE BBC ADINA YANİ İNGİLTERE ADINA ÇALIŞAN BBS MUHABĞRİ SELİN GİRİT'in ATTIĞI TWİT...YEPILAN VATAN HAİNLİĞİNİN KARŞISINDA TÜYLERİNİZ DİKEN DİKEN OLACAK.

SELİN GİRİT'İN TWİTİNİ AYNEN RT EDİYORUM...LÜTFEN BU HAİNLİĞİ RT EDİNİZ ÖE HERKESE ANLATINIZ... VE BU KADININ BİR TWİTİ DAHA...KİME HİZMET ETTİĞİNİN BELGESİ...

AK PARTİYİ SUÇLAYANLARIN KİMİNLE BİRLİKTE OLDUĞUNUN BELGESİ. BUYRUN RT ETTİM.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI @selingirit 'E DEMOKRATİK TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM.UNUTMAYIN Kİ BU TEPKİ İNGİLTEREYE MUTLAKA ULAŞACAKTIR. RT LTF"

şeklindeki tweetlerle Selin Girit'i suçlamaya başlayan Melih Gökçek daha sonra da "İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT etiketini kullanarak ithamlarını sertleştirdi.

Gökçek'in tweetleri üzerine #direnselin ve #supportselin etiketleriyle Twitter'da karşı kampanya başlatıldı. Bir süre sonra ise RedHack'in de devreye girmesiyle #provakatörmelihgökçek tagıyla karşı atak gelmiş ve TT olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.