SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'li Mücahit Birinci, TRT spikeri Demir için 'gereği yapıldı' dedi

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yayınında "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden" ifadelerini kullandığı gerekçesiyle hedef gösterilerek görevden alınan TRT Haber spikeri Deniz Demir ile ilgili "Gereği yapıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP'li Mücahit Birinci, TRT spikeri Demir için 'gereği yapıldı' dedi

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda TRT Haber'de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden" ifadesi kullandığı gerekçesiyle görevden alınan TRT spikeri Deniz Demir hakkında "Gereği yapıldı" ifadelerini kullandı. Birinci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Deniz Demir'in kutlama mesajının "planlanmış bir hareket" olduğunu öne sürdü.

'BİR SPİKER KADININ...'

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Birinci, "Bir spiker kadının, bülten bitiminde, aşırı sözlerle, sözde Atatürkçü bir tavırla, mütedeyyin vatandaşlarımızı kışkırtıcı bir dil kullanarak, üstelik bunu telefonundan okuyarak paylaşması kanaatimce planlanmış bir harekettir. TRT'deki yönetimin, orada çalışan arkadaşlarımızın, nasıl bir özveri ile çalıştıklarına, milli hamlelerimizi takip için mesai mefhumu olmadan nasıl koşturduklarına şahidiz. Bu istisnai planlı hareket neticesi, tüm TRT kurumunu hedef almak adil olmaz" ifadelerini kullandı.

Birinci, paylaşımına yanıt veren Bandırma Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi Yusuf Ziya Çelikoğlu'nun "Yalnız bu TRT'de ilk olmuyor. Ne kadar vatanına düşman, bayrak düşmanı varsa TRT'nin kaymağını yiyor" demesi üzerine de şu yanıtı verdi:

"Canlı yayınlar kurum açısından çok risklidir. O veya bu sebeple, bu tür "kamikaze" dalışları olabiliyor. Yayında spikerin ağzını kapatamazsın. Ancak sonra gereğini yaparsın, ki yapıldı... Efendimizin ümmeti ile ilgili ahkam kesmek bunun haddi değildir. Planlı harekettir"

TRT haber spikeri Deniz Demir

DENİZ DEMİR'İN AÇIKLAMASI

Bu arada Twittter'da Deniz Demir adına açılan bir hesaptan "TRT tarafından açılan sınavda 36 bin kişi arasından 2. olarak torpilsiz, emeğimle çalışmaya başladığım 18 yıldır da onurla ve gururla mesai verdiğim TRT kurumundan ilişkim kesilmiştir... Destek veren herkese teşekkürler.. Ayrılıklar da sevdaya dahildir" ifadeleriyle bir paylaşım yapıldı.

Deniz Demir ise, kişisel Instagram hesabından paylaşım yaparak söz konusu Twitter profilinin kendisine ait olmadığını ifade etti. Demir, "Twitter'da adıma açılan bu hesapla kesinlikle ilişkim yoktur. Hakkında hukuki işlem başlatacağım kişilerden biridir" dedi. (birgun.net)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.