SON DAKİKA
Hava Durumu

AKİMED'ten internet medyası için Çalıştay hazırlığı

Aktif İnternet Medyası Derneği (AKİMED), internet medyasının sorunları ve çözüm yolları konusunda düzenlemeyi planladığı Çalıştay'ın hazırlıklarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKİMED'ten internet medyası için Çalıştay hazırlığı

Özcan Yazıcı başkanlığındaki AKİMED yönetimi Çalıştay'la ilgili görüş alışverişi ve ortak çalışma için Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Aktif İnternet Medyası Derneği'nin kuruluş süreci ve Bursa'daki internet medyasına ilişkin bilgiler veren AKİMED Başkanı Özcan Yazıcı, yapmayı planladıkları Çalıştay'ın, internet medyası konusunda önemli bir çalışma olacağını söyledi. İnternet medyasına ilişkin yasal düzenlemenin uzun süredir beklemede olduğunu kaydeden Yazıcı, yasal boşlukların birçok sorunu da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Yazıcı, düzenleyecekleri Çalıştay'a Bursa merkezli internet haber portalı, yerel ve ulusal medya, ajanslar ile kamu kurumları basın halkla ilişkiler birimleri ve mesleki kuruluşların temsilcilerinin katılacağını bildirdi.

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya da AKİMED'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, internet medyasının sorunları ve çözüm yolları konusunda birlikte bir çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

İnternet medyasının geleneksel medyayı zorladığına dikkat çeken Akarkaya, Bursa'da düzenlenecek bir Çalıştay'ın örnek teşkil edeceğini dile getirdi. Çalıştay'ın sonuçlarının ilgili makamlara iletilmesinin önemli olduğunu ifade eden Akarkaya, basın-yayından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Bursa Milletvekili olmasının avantaj olduğunu söyledi.

İnternet medyasının yasa konusunda ağırlığını koyması gerektiğini vurgulayan Akarkaya, AKİMED'in bu konuda önemli bir rol oynayabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.