SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun ilk sözleri

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabiri Ahmet Şık tahliye kararının ardından geceyarısı cezaevinden çıktılar. Cezaevi çıkışında, "Öfkeli olmanızı tercih ediyorum" diyen Ahmet Şık, "Çünkü öfke bizi ayakta tutacak, umudumuzu öfkemizle bileyeceğiz. Bunu yapmaz isek saçma sapan şeylere sevinmeye devam edeceğiz. Bugün sevineceğimiz bir gün değil. Bu mafya saltanatı hak ettiği yere gidecek, işte biz o zaman sevineceğiz." ifadelerini kullandı. Murat Sabuncu da, "Biz dışarı çıktık diye Türkiye'nin problemleri düzelmedi." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 01:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 01:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun ilk sözleri

Cumhuriyet Davası'nın 6. duruşmasında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık'ın tahliyesine karar verildi. Tahliye kararı sonrası cezaevinden çıkan Ahmet Şık yaptığı ilk açıklamada davada tek tutuklu kalan Akın Atalay tahliye edilmedikçe sevinmeyeceğini söyledi. Ahmet Şık'ın konuşması şöyle:

"Ana akım medyada çalışan arkadaşlar zahmet etmesinler. Buradaki emekçilere herhangi bir şey söylemiyorum ama nasılsa söylediklerimiz yayınlanmayacak. Üzerinize alınmayın size yönelik bir şey değil. Herkese çok teşekkür ediyorum; avukatlarıma, gazeteci arkadaşlarıma, elbette Cumhuriyet gazetesine, hakikate inanan herkese çok teşekkür ediyorum. Şunun altını net bir şekilde çizmek gerek, ben sevinmiyorum. Akın Atalay son tutuklu olarak içerideyken sizlerin de sevinmesini istemiyorum. Öfkeli olmanızı tercih ediyorum. Çünkü öfke bizi ayakta tutacak, umudumuzu öfkemizle bileyeceğiz. Bunu yapmaz isek saçma sapan şeylere sevinmeye devam edeceğiz. Bugün sevineceğimiz bir gün değil. 6 yıl önce yine bir Mart ayında buradan çıkmıştım. Bugün yine bir Mart ayı. O günden bu güne değişen faşizmin sahiplerinin ortaklarının birinin eksilmesidir. Ama bu ülkede sevineceğimiz gün gelecek. Çünkü bu mafya saltanatının biteceğini ben size garanti ediyorum. Hakikate inanan herkes bilsin ki, bu mafya saltanatı hak ettiği yere gidecek. İşte biz o gün sevineceğiz."

'Dayanışma sayesinde dışarıdayız'

Murat Sabuncu ise yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

"Düşünce ve fikir özgürlüğü yüzünden cezaevinde sadece biz yoktuk. Hâlâ gazeteciler, avukatlar, milletvekilleri, hak savunucuları cezaevinde. Biz dışarı çıktık diye Türkiye'nin problemleri düzelmedi. Bizim gazete olarak gazeteciler olarak görevimiz bu hak mücadelesinde daha evvel yaptığımız gibi korkusuzca bu işi yapmaya devam etmek. Herkes şunu unutmasın, biz dışarıdaysak dayanışma sayesinde dışarıdayız

İçeride arkadaşımız Akın Atalay'ı bıraktık. Akın Atalay, Cumhuriyet gazetesi bağımsız bir şekilde gazetecilik yapsın diye yıllardır emek veren bir arkadaşımız. Umuyorum en kısa zamanda onu da yanımıza alacağız. Bugün bu saatler 10 Mart, Akın Atalay'ın doğum günü. En kısa zamanda onu da yanımıza alıp, bağımsız gazetecilik hedefimize olduğunca devam etmek istiyoruz."

Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'yu geceyarısı cezaevi çıkışında kalabalık bir grup karşıladı

(cumhuriyet.com.tr)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.