SON DAKİKA
Hava Durumu

AA'nın dörtte biri Genel Müdür Öztürk'e mi satıldı?

Işık Kansu, Anadolu Ajansı hisselerinin yüzde 25,65'inin AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AA'nın dörtte biri Genel Müdür Öztürk'e mi satıldı?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, Anadolu Ajansı'nın sermaye arttırımı yaptıktan sonra hisselerinin yüzde 25,65'inin AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldığını iddia etti.

Kansu'nun Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan (24.06.2013) yazısında konu şöyle açıklandı:

"Anadolu Ajansı'nın (AA) yüzde 47.75 hissesi Hazine'ye, diğer kısmı da ajansı kuran Atatürk 'ün arkadaşlarının vârislerine aitti.

AA'da sermaye artırımına gidildi. Hazine, 30 bin liralık sermaye artırımına 14 bin 325 lira ile katılarak hisse oranını korudu. Ortada kalan yüzde 25.65 oranındaki hisse ise AA Yönetim Kurulu kararı ile Hazine'ye devri ya da satışı yerine AKP'nin atadığı AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e satıldı. Yani, Kemal Öztürk 12 bin 825 lira karşılığı AA'nın dörtte birine sahip oldu!

Sayıştay, satışa karşı çıktı ve o hisselerin Hazine'ye devredilmesi gerektiğini belirtti. AA'nın yeni sahiplerinden Kemal Öztürk, Sayıştay raporuna, 'KİT değiliz, bizi denetleyemezsiniz' karşılığını verdi. Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun vârislerinden yüzde 4.2'lik hisse satın alan ajansın eski Mali Müşaviri Arslan Ataman da hisseleri edinmek istedi, hatta parayı da yatırdı. Öncelik ortaklarda olmasına karşın Ataman'ın parası iade edildi ve satış kabul edilmedi. Uzmanlara bakılırsa, yalnızca bu gelişme bile AA'nın dörtte bir hissesinin Öztürk'e satılmasını geçersiz kılıyor." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.