SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yarenler' bu akşam sahne alıyor

Atatürk'ün, "Ulusal oyunlarımızı öğrenmek bir şeref, öğretmek ise kutsallık kazandırmaktır." sözünden hareketle 2016 yılında çoğunluğu emeklilerden oluşan kadınların kurduğu, halk danslarının yanısıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Yarenler Halk Dansları Derneği bu akşam önemli bir gösteriye çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yarenler' bu akşam sahne alıyor

Atatürk'ün, "Ulusal oyunlarımızı öğrenmek bir şeref, öğretmek ise kutsallık kazandırmaktır." sözünü kendilerine rehber edinerek 2016 yılında halk dansları ve sosyal sorumluluk projeleri için yola çıkan Yarenler Halk Dansları Derneği üyesi kadınlar bu akşam Uğur Mumcu Sahnesi'nde "Anadolu'dan Esintiler" adıyla bir gösteri yapacak.

Çoğunluğu emekli kadınlardan oluşan Yarenler Halk Dansları Derneği'nin yapacağı etkinlikten elde edilecek gelirin bir kısmı Çağdaş Yaşama Destekleme Dernegi'ne bağışlanacak. 18 kadınla kurulan ve bugün 30 üyesi ile kültür, sanat ve dayanışma adına gönüllü emek veren Yarenler Halk Dansları Topluluğu'nun bu akşamki gösterisi saat 20.30'da başlayacak.

Derneğin kurucusu Özlem Ergündüz, amaçlarının amaçlarının folkloru yaşatıp tanıtarak, çocuk ve gençlere kültürel değerlerimizi aktarmak olduğunu kaydetti. Gerçekleştirmek istedikleri birçok proje olduğunu dile getiren Ergündüz, "Hepimiz aşk ile oynuyoruz ve çok heyecanlıyız. Hedefimiz bir dernek binamızın olması. Sponsor arıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.