SON DAKİKA
Hava Durumu

Tiyatro oyuncusu Osman Wöber hayatını kaybetti

Kurtlar Vadisi dizisinde "Deve Tuncay" lakaplı "Tuncay Kantarcı" karakteri ile bilinen tiyatro oyuncusu Osman Wöber, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2022 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2022 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tiyatro oyuncusu Osman Wöber hayatını kaybetti

Tiyatro oyuncusu Zafer Algöz,  Twitter hesabından oyuncu Osman Wöber’in ani bir kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Wöber, bir dönem yoğun izleyici kitlesine sahip olan Kurtlar Vadisi dizisinde “Deve Tuncay” lakaplı “Tuncay Kantarcı” karakteri ile biliniyordu.

Zafer Algöz paylaşımında, “Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Osman Wöber kimdir?

Osman Wöber, 27 Şubat 1960’da Ankara’da doğdu. Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen olan Osman Wöber daha çok Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı “Tuncay Kantarcı” karakteriyle tanındı.

Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı.

Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya’nın çeşitli tiyatrolarında çalışmalarda bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun başına getirildi.

Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur’un yazdığı oyun olan Kamyon’un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.