SON DAKİKA
Hava Durumu

Telif nedeniyle Muhteşem Süleyman festivalden çıkarıldı

52. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 25 Haziran'da sahneleneceği duyurulan 'Muhteşem Süleyman' adlı eserin yerine Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' operası sahnelenecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Telif nedeniyle Muhteşem Süleyman festivalden çıkarıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52.'si düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali'nin programında sahneleneceği duyurulan 'Muhteşem Süleyman' adlı eserin yerine Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' operası sergilenecek.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından yapılan açıklamasında "'52. Uluslararası Bursa Festivali´nde 25 Haziran'da sahnelenmesi planlanan 'Muhteşem Süleyman' adlı eserin bestecisinin telif ile ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle programda yer alması mümkün olamıyor. Eser yalnızca Bursa'da değil, Uluslararası İstanbul Opera Festivali programından da çıkarılmıştır. 25 Haziran 2013 tarihinde sahnelenmesi gereken 'Muhteşem Süleyman'ın yerine W. Amadeus Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' operası sergilenecektir" ifadesine yer verildi.

Opera, 25 Haziran Salı günü saat 21.15'de Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda seyirciyle buluşacak.

Saraydan Kız Kaçırma

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin yorumuyla sahnelenen opera, 16. yüzyılda İstanbul'da geçiyor. Wolfgang Amadeus Mozart´ın operası, tabloyu andıran görüntüleri ile uzun yıllar anımsanacak bir yapıt. Recep Ayyılmaz´ın sahneye koyduğu, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası´nı Selman Ada´nın yönettiği ve koro şefliğini Ali Hoca´nın yaptığı opera, son yıllarda yapılan en iyi çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.