SON DAKİKA
Hava Durumu

'Samsak Döveci' türküsü Emel Örgün'ün yorumuyla dijital platformlarda yayınlandı

Bursa'da yaşayan Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün'ün, kendisinin derlediği ve son günlerde popüler olan "Samsak Döveci" türküsünü yorumladığı klip, dijital platformlarda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2022 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Samsak Döveci' türküsü Emel Örgün'ün yorumuyla dijital platformlarda yayınlandı

Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün'ün 2007 yılında Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden derlediği türkü, son dönemde özellikle sosyal medyada paylaşım ve beğenilerde büyük yankı uyandırmasıyla geniş kitlelere ulaştı.

Kaynak kişileri Tavşanlılı merhum neyzen Ferit Aktakka, Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubunun (TÜMATA) kurucusu merhum Rahmi Oruç Güvenç ile müzik öğretmeni Orhan Kasap olan, Emrah Can'ın düzenlemesini yaptığı türkü, derleyicisi Emel Örgün'ün yorumuyla bir müzik yapım firması tarafından 300'ü aşkın dijital platformda yayınlandı.

Örgün'ün, kendi derlediği eserlerden oluşan ve aralarında "Samsak Döveci"nin de yer aldığı 16 türkülük albümü ise bu yaz aynı firma tarafından müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Köy köy gezerek saklı kalmış türküleri ortaya çıkaran Emel Örgün, 2006 yılında yönetmenliğini Ezel Akay'ın yaptığı, başrollerinde Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk'ün rol aldığı "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filminde, derlediği "Kam Ana" ve "Altın Tas İçinde Kınam Ezilir" isimli türküleri seslendirmiş ve filmde oynamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.