SON DAKİKA
Hava Durumu

Salih Kalyon ve 'Memleket Saat Ayarı'na büyük alkış

Usta tiyatro oyuncusu Salih Kalyon, 56 yıllık sanat yaşamı boyunca ülke genelinde yaptığı tiyatro, sinema ve televizyon çalışmaları sırasında yaşadığı hikayeleri, kahramanlarının ağzından mizahi ve teatral bir dille anlattığı tek kişilik oyunuyla Bursa'da sahne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Salih Kalyon ve 'Memleket Saat Ayarı'na büyük alkış

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kültür Sanat Komisyonu organizasyonuyla Plaza 16'da sahne alan Kalyon, "Memleket Saat Ayarı"nı anlattı. Oyunun sonunda CHP İl Kültür Sanat Komisyonu üyeleriyle birlikte izleyici selamlayan usta oyuncuya CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, kızı Iraz Karaca ile birlikte çiçek verdi. Kalyon, oyunu izleyenlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Aslen Trabzonlu bir saat ve tabela ustasının 1946 Ağrı doğumlu oğlu olan Salih Kalyon, kendi yaşamında dönüm noktası oluşturan olayları, o dönemin iz bırakmış büyük gelişmelerini de özetleyerek anlatırken, Anadolu'yu Anadolu yapan güzel insan portrelerini mizahla süsleyerek aktardığı biyografik oyununda, güncel mesajlar da veriyor. Kalyon'un tek kişilik oyununda anne-babasına ait öykülerden oynadığı tiyatro oyunlarına, rol aldığı filmlere kadar geniş bir yelpazede "kamera arkası" turu gözleniyor. İzleyenler nostaljik ögeler taşıyan hatıralar eşliğinde çok keyifli zaman geçiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.