SON DAKİKA
Hava Durumu

Pandemi sonrası ilk leylek festivali yapılacak

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Kovid-19 salgını nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Leylek Festivali hafta sonunda gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pandemi sonrası ilk leylek festivali yapılacak

Uluabat Gölü kıyısında bulunan Avrupa Leylek Köyü Ağı üyesi Eskikaraağaç'taki etkinliğin açılışında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Karagöz Halk Oyunları gösteri ekibi sahne alacak. Bando eşliğinde ve halkın katılımıyla "Geleneksel Leylek Yürüyüşü"nün ardından, sanatçı Derya Uluğ konser verecek.

Festivalin ikinci günü 29 Mayıs'ta ise kayık turları, Kuş Tahnit Müzesi ve gözlem kulesi ziyareti gibi etkinliklerin yanı sıra el sanatları sergisi açılacak. Yöresel ürün stantlarının bulunduğu etkinlik alanında gün boyu animasyon grupları, şişme oyun parkları ile çocuklara yönelik eğlencelere yer verilecek.

Organizasyon, Eskikaraağaçlı balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren adı verilen leyleğin dostluğunu konu alan "Yaren" filminin açık hava gösterimiyle tamamlanacak.

Festival süresince Karacabey Cumhuriyet Alanı'ndan saat 13.00 itibarıyla ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Bursa'dan ise cumartesi günü BursaRay Üniversite İstasyonu alanından, saat 13.00'ten Derya Uluğ konseri bitimine kadar ücretsiz seferler düzenlenecek.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, salgın nedeniyle bir süre ara verdikleri etkinliklere hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Mayısın son etkinliğinin Eskikaraağaç'ta yapılacağını kaydeden Özkan, "Gün boyu çeşitli aktivitelerle 7'den 70'e herkese hitap edecek festivale, doğaseverler ile ailece güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.