SON DAKİKA
Hava Durumu

Nora: Bir Bebek Evi izleyici ile buluştu

Nilüfer Kent Tiyatrosu, Nora: Bir Bebek Evi isimli yeni oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Yönetmenliğini Ebru Nihan Celkan yaptığı, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularının da sahnelediği oyun, ilk gösterimde büyük alkış aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2021 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nora: Bir Bebek Evi izleyici ile buluştu

Nilüfer Kent Tiyatrosu, Murat Daltaban'ın Genel Sanat Yönetmenliğinde yaz aylarında başladığı yeni sezonda, Mark Ravenhill'in "Vur Yağmala Yeniden" oyunu ve Kuş Öpücüğü oyununun ardından dünyaca ünlü bir klasik olan Nora: Bir Bebek Evi'nin çağdaş ve radikal yeni bir uyarlamasıyla sezona devam ediyor.

Nora: Bir Bebek Evi'nin ilk gösterimi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşti. Tiyatro meraklılarının ilgi gösterdiği ilk gösterimde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız da izleyici sıralarında yer aldı.

Stef Smith'in yazdığı, Ayberk Erkay'ın çevirdiği Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun yeni oyunu Nora: Bir Bebek Evi'nin yönetmenliğini Ebru Nihan Celkan yapıyor. Oyunda Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncuları Adem Mülazim, Barış Ayas, Melisa İclâl Yamanarda, Mesut Özsoy, Pınar Hande Ağaoğlu ve Zeynep Çelik Küreş oynuyor. Norveçli yazar Henrik Ibsen'in 1879 yılında kaleme aldığı Nora, A Doll's House adlı oyun, Britanyalı yazar Stef Smith'in cesur ve yeni yorumuyla üç farklı zaman diliminde Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunda yeniden şekilleniyor. 

Nora: Bir Bebek Evi (Henrik Ibsen'in Nora'sına radikal bir yorum) tarihsel feminist kazanımları işaret eden üç farklı zamanda geçmektedir: 1918, 1968 ve 2018.  Üç farklı zamandan üç farklı Nora, tek bir hikâyeyi aktarmak üzere sahnede yer alıyor. Oyunda, kadınların oy hakkı mücadelesi, özgürlük rüzgârlarının yoğun estiği 60'lar ve deneyimlediğimiz modern zamanlar konu ediliyor.

Nora, mükemmel bir eş ve annedir. Sorumluluk sahibi, güzel ve her şeyi her zaman doğru yerde yapan bir kadındır. Ancak geçmişinden bir sır aniden ortaya çıkınca Nora'nın hayatı hızla çözülür. Üç gün boyunca, Nora, kendisini ve ailesini korumak için savaşmalı ya da her şeyi kaybetme riskini göze almalıdır. Nora Helmer oyunun sonunda eski hayatının kapısını öylesine kapatmaz. Kapıyı çarpar. Onun çarparak çıktığı evin kapısına ait ses, ilk kez oy kullanan kadınların neşesinde, kürtaj hakkının elde edilmesinde ve bugün #MeToo hareketinde yankılanmaya devam ediyor.

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun yeni oyunu Nora: Bir Bebek Evi ilk gösterimde büyük beğeni topladı. Oyunun sonunda izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız da sahneye çıkarak yönetmen, oyuncular ve oyunun sahnelenmesinde emek gösteren bütün ekibi ayrı ayrı kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.