SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezona başlıyor

Sanat yönetmenliğini Murat Daltaban’ın yaptığı Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni sezonda güçlü, yenilikçi, çağdaş oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni oyunlarıyla sanatseverleri yine tiyatroya doyuracak.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2022 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2022 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezona başlıyor

Nilüfer Kent Tiyatrosu 2022-2023 sezonunda da sanatseveri birbirinden değerli oyunlarla buluşturacak. Haziran 2021’den itibaren, neredeyse sezonu hiç kapatmadan yaz ve kış aylarında Nâzım Hikmet Kültürevi ve Balat Atatürk Ormanı’nda yer alan Ormandaki Kulübe’de oyunlar sergileyen Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezonda da yine çok beğenilecek repertuvarı ile izleyici karşısına çıkıyor.

Yeni sezonun ilk oyunu, dünyaca bilinen George Orwell’in klasik romanı 1984’ün çağdaş bir sahne uyarlaması. Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban tarafından yönetilen oyun, 9 Eylül’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni sezonda “Dünyanın Bütün İsimleri”, “Bir Kumarbazın Ölüm Kılavuzu” ve “Dişe Diş” isimli oyunları da Ekim ve Kasım aylarında sahneleyecek. Ayrıca geçen sezonun sevilen oyunu, “Aşkın En Kısa Gecesi” de yeni sezonda oynamaya devam edecek.

Yeni sezonda NKT Gençlik Tiyatrosu da yeni katılımcı gençlerle, Ekim ayından itibaren NKT oyuncularının yönetiminde oyun hazırlık çalışmalarına başlayacak.

Nilüfer Kent Tiyatrosu Oyun Yazma Programı 2022 kapsamında, Haziran ayında seçilen 4 oyun taslağının yazarları da, akademisyen Süreyya Karacabey ile atölye sürecine başladı. Çalışmaları devam eden yeni oyunların önümüzdeki Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

2022-2023 tiyatro sezonunun ilk yarısına yoğun bir program ve enerjiyle başlayan Nilüfer Kent Tiyatrosu, 2023 yılı Ocak ayından itibaren de repertuvarına yeni projeler ve oyunlar ekleyerek sezona devam edecek.

NKT’nun yeni tiyatro sezonunda sahneleyeceği oyunlar şöyle:  

1984 (Prömiyer )

George Orwell’in 1984 Romanından Oyunlaştıran Robert Icke ve Duncan McMillan
Çeviren Ayberk Erkay
Yöneten Murat Daltaban

DÜNYANIN BÜTÜN İSİMLERİ (Prömiyer)

Ekim 2022
Yazan David Harrower
Çeviren Erdem Avşar
Yöneten Batuhan Pamukçu

AŞKIN EN KISA GECESİ

Ekim 2022
Yazan David Greig & Gordon McIntyre
Çeviren Çiğdem Kaplangı
Yöneten Murat Daltaban

BİR KUMARBAZIN ÖLÜM KILAVUZU ( Prömiyer)

Kasım 2022
Yazan Garry McNair
Çeviren Cansu Aybaş
Yöneten Güray Dinçol

DİŞE DİŞ (Prömiyer)

Kasım 2022
Yazan Polly Stenham
Çeviren Erdem Avşar
Yöneten Zeynep Çelik Küreş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.