SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu 'Nirengi' ile büyüledi

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Anadolu’nun yanı sıra Balkanlar ve Kafkaslar’ın kültür mozağini yansıttığı “Nirengi” adlı gösterisi izleyenleri hayran bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 13:24
Kaynak: Bülten
https://www.bursaport.com
Nilüfer Halk Dansları Topluluğu 'Nirengi' ile büyüledi

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Anadolu’nun yanı sıra Balkanlar ve Kafkaslar’ın kültür mozağini yansıttığı “Nirengi” adlı gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Gösteriye hayran kalan izleyiciler, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nu ayakta alkışladı.

Nilüfer Belediyesi’nin, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda sayısız ödül alan, Türkiye’yi yurt dışında da başarıyla temsil eden Halk Dansları Topluluğu, “Nirengi” gösterisiyle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Türkiye’nin dört bir yanından halk oyunlarının yanı sıra Balkanlar ve Kafkaslar’ın da kültür mozaiğini Nirengi gösterisinde buluşturan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, performansıyla bir kez daha kendine hayran bıraktı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Nirengi" gösterisine, yoğun katılım oldu.

Eğitmenliğini Miray Tanrıöver ve Mükteda Altıner’in yaptığı, 275 kişilik Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, performanslarıyla izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. İki bölümden oluşan Nirengi gösterisinin ilk bölümünde master grubu izleyici karşısına çıktı. Yöresel kıyafetlerle sahne alan masterler grubu performanslarıyla beğeni topladı. Nirengi’nin ikinci bölümünde sahneye çıkan yıldızlar ve gösteri grubu da Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya, Balkanlar’dan Kafkaslar’a kadar oynadıkları yöresel oyunlarla izleyenlere tam bir görsel ziyafet sundu.

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, gecenin finalini “Nirengi” adı verilen koreografiyle yaptı. İzleyenlerin ayakta alkışladığı gösterinin sonunda, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, eğitmenleri ve oyuncuları kutladı. Başkan Erdem, bu zengin kültürel mirası bugünün gençlerine ve geleceğe taşıyan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ile gurur duyduklarını söyledi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.