SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de halk dansları ve türkü rüzgarı esiyor

Nilüfer Halk Dansları ekipleri ve THM Korosu, Yaz Şenlikleri kapsamında sergiledikleri gösteri ve konserlerle izleyenlerden tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2013 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'de halk dansları ve türkü rüzgarı esiyor

Ulusal ve uluslararası alanda adından başarıyla söz ettiren Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekipleri, Yaz Şenlikleri kapsamında ilçe halkıyla buluşuyor. Gösterilerine ilk olarak Üçevler Pazar alanında başlayan ekipler, bu kez İhsaniye Gençlik Parkı'nda boy gösterdi. Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait oyunları sergileyen ekipler, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlenirken ayakta alkışlandı

Bursa başta olmak üzere birçok bölgenin yöresel oyunlarını başarıyla sergileyerek izleyenlerin beğenisini kazanan Nilüfer Halk Dansları, gösterilerine Ataevler, 100.Yıl ve Karaman mahallelerinde devam edecek.

Şenlikler kapsamında Nilüfer türküler geçidine de sahne oluyor. Anadolu ezgilerinin yankılandığı Nilüfer'de yeni yüzüyle Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu, bir birinden seçkin eserleri ilçe halkıyla birlikte seslendiriyor. Açık hava konserlerine ilk olarak Badırga'da başlayan koro, Alaaddinbey Meydanı'nda da türkü ziyafeti sundu. Seslendirdiği eserlerle izleyenlerden tam not alan koro, konserlerine Gölyazı, 100. Yıl ve Yolçatı meydanlarında devam edecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.