SON DAKİKA
Hava Durumu

Mütareke kutlamalarına Edip Akbayram damgası

Mudanya Mütarekesi'nin 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri, müziğin usta sesi Edip Akbayram konseriyle final yaptı. Mütareke Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, Edip Akbayram'ın söylediği türkülerle mütareke coşkusunu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mütareke kutlamalarına Edip Akbayram damgası

Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesi'nin 96. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler, usta sanatçı Edip Akbayram konseriyle sona erdi. Kutlamalar kapsamında İskele Meydanı'ndan başlayıp Mütareke Meydanı'nda son bulan barış ve kardeşlik yürüyüşünün ardından, kardeş belediyelerin halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi.

"Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz" adlı türküyle izleyicilerin karşısına çıkan Edip Akbayram, eşkıyaların olmadığı, namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir Türkiye ve bir dünya özlemiyle Bursalıları selamladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerini atan Mudanya Mütarekesi'nin yıldönümünde, Mudanya'da türküleri paylaşmak adına mutlu olduklarını dile getiren Akbayram, "Türkiye Cumhuriyeti'ni emperyalist güçlerin elinden, yıllarca büyük savaşlar kazanarak elde eden ve bize bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, çağdaşlığımızı ve evrenselliğimizi veren dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla, minnetle ve saygıyla anmanın onurunu yaşıyorum" dedi.

"Aşk olsun sana çocuk", "Bekle bizi İstanbul", "Aldırma gönül" gibi sevilen türküleri seslendiren Akbayram'a; hayranları coşkuyla eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Edip Akbayram'a çiçek vererek teşekkür etti.

"SONSUZA DEK MÜCADELE"

Mudanya'nın 96. yıldönümünü kutlayan Başkan Hayri Türkyılmaz, "Bugün Cumhuriyetimiz için çok önemli bir gün. Tam 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in en yakın arkadaşı Cumhuriyetimizin ikinci adamı İsmet İnönü'nün diplomatik zekasının bir ürünü olarak kazanımlar elde ettiğimiz Mütareke'nin yıldönümü. Hepimize kutlu olsun.  Mudanya'dan bir kez daha haykırıyorum. 30 Mart'ta Mudanya'da doğan güneş, 5 ay 20 gün sonra Türkiye'nin her yerinde doğacaktır. Bize bu toprakları emanet eden Mustafa Kemal'imize, İsmet İnönü'ye, Mudanyalı Şükrü Çavuş'a ve ismini bilmediğimiz şehitlerimize binlerce kez şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar rahat uyusunlar. Bu demokratik Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.