SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'nın Taş Mektep projesine bir ödül daha

Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan ödülle döndü. Taş Mektep Restorasyonu ile İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi projesiyle "Uygulama" ödülünü alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ödülü tüm Mudanyalılara armağan etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'nın Taş Mektep projesine bir ödül daha

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"ndan Mudanya Belediyesi çifte ödülle döndü. Belediyelere ödülleri, Antalya EXPO Center'daki YAPEX Fuarı'nda düzenlenen törenle verildi.

Mudanya Belediyesi, Taş Mektep Restorasyon Projesi ve İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı, Girit Mahallesi Projesi ile ödül almanın gururunu yaşadı. Törene Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Servet Usta, Sevinç Şenşekerci, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Mudanya'nın değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Türkyılmaz, "Dünyanın en güzel yeri dediğim Mudanya'mızın daha yaşanabilir, tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle tüm dünyada hak ettiği yeri bulması için çabalıyoruz. Bu mutluluk tarif edilmez, bu ödül öncelikle belediyemizdeki ekip arkadaşlarımla birlikte bütün Mudanyalıların ödülüdür. Mudanya'nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bunun için gerekli görüşmeleri yapıp, ciddi bir başvuru dosyası hazırlayacağız. Amacımız Mudanya'mızın değerlerini insanlığa kazandırmaktır" ifadelerini kullandı.

Tarihi Kentler Birliği'nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler, YAPEX Fuarı'ndaki Özendirme Yarışması Sergisi'nde katılımcılarla paylaşıldı. Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği nezdinde ikinci kez ödül alırken, fuar alanında açılan stant da ilgi odağı oldu. Birçok ilin belediye başkanlarının ziyaret ettiği Mudanya standında, ilçenin önemli değerleri tanıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.