SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kadın ve Umut Sanat Haftası' katılımcılarını bekliyor

"Kadın annedir, eştir, abladır, kardeştir, sevgilidir, çocuktur, kadın genç kızdır, kadın kadındır ama çocuk kadın değildir" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası", 20-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birçok etkinliğin düzenleneceği Sanat Haftası, bu yıl da katılımcılarını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kadın ve Umut Sanat Haftası' katılımcılarını bekliyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası", 20-28 Şubat tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde (BAOB) gerçekleşecek.

Seramik Sanatçısı Huri Aykut Ülker ve Proje Koordinatörü Deniz Nuray Türkmen'in birlikte yürüttükleri proje "Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası", büyük ilgi gördü. 

"Kadın annedir, eştir, abladır, kardeştir, sevgilidir, çocuktur, kadın genç kızdır, kadın kadındır ama çocuk kadın değildir" sloganıyla tanıtılan proje, bu yıl da katılımcılarını bekliyor. 

İki yıldır büyük bir katılımla gerçekleşen seminerler ve sergilere bu yıl ise farklı etkinlikler de eşlik edecek. 100 kadın sanatçının sergisi ile yola çıkılan proje, konuk katılımcıların katkısı ile 1 hafta sürecek bir sanat haftasına dönüşüyor. Kadın sanatçılar ve eserleri ile "Kadın ve Umut" sergisi devam ederken, ilk gün itibari ile konukların katılımlarıyla gerçekleşecek konferans ve açılış, büyük bir konser, sonrasında workshop ve söyleşiler ile devam edecek. 

"Kadın ve Umut Plastik Sanatlar Sergisi", çoğunluğu Bursa'dan ve ülkenin diğer şehirlerinden 100 kadın sanatçının katılmıyla 20-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca bu yıl ilk defa uluslararası sanatçı katılımına da açık olarak gerçekleştirilecek sergi, diğer ülkelerden eser katılımının da kabul edilmesiyle uluslararası bir sanat etkinliğine dönüşüyor. İran'dan, Azerbaycan'dan, Amerika'dan, Yunanistan'dan sanatçıların katılacağı projede, resim, baskı, cam, seramik, heykel, tekstil sanatları gibi tüm disiplinlerde eserler sergilenecek. 

Sadece Bursa sanatçılarını değil, tüm illerden ve yurtdışından katkı sağlamak isteyen sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirmeyi amaçlayan proje kapsamında, elde edilen sergi gelirleri UCİM- Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'ne aktarılmak isteniyor. Böylelikle hem UCİM- Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'nin çalışmalarına dikkat çekmek hem de toplumun çocuk istismarı konusunda bilinçlenmesini sağlamak projenin hedefidir.

Bu hedefle hareket eden Kadın ve Sanat Platformu'nun en büyük amacı; UCİM 'in çocuklar için yaptığı çalışmalara destek vermek, çalışmaları için gerekli finans desteğini sağlamaktır.

Kadın ve Umut Sanat Haftası'nın etkinlikleri şöyle:

Kadın ve Umut Sanat Haftası, 20 Şubat saat 16:00'da sanatın, kadının ve çocuğun konuşulacağı sempozyum ve saat 18:00'da sergi açılışı ile başlayacak. 

21 Şubat'ta İranlı sulu boya sanatçısı Arezou Behrang'ın workshopu ile yürütülecek olan çalışma katılımcılara ücretsiz olacak.

Saat 20:00'da ise Nilüfer Kadın Korosu Derneği, "Romantik ve Nostaljik Gece" konseri düzenleyecek. 

22 Şubat'da Ucim Derneği, psikolog ve avukat eşliğinde "Çocuk istismarında gözden kaçırmamak gerekenler, çocuğun verdiği gizli mesajları anlamak ve kanuni haklar" konusunda ücretsiz panel gerçekleştirecek. Panel sonrası İstanbul'dan gelecek olan Sanat Eğitimcisi/ Eğitimde Sanatla Terapi Uygulayıcısı Esra Çubuk'la "Sanat Terapisi Uygulamalarıyla Resim" tanıtım workshopu sembolik olarak 1 TL katılım bedeliyle gerçekleştirilecek. Seanslar 30 kişi ile sınırlı olacak.

28 Şubat'ta saat 13:00'da yazarlar Hikmet Işık Cankat, Ayşen Gencer, Seçim Seziş, Benen Çetindağ ve Lider Ersan'ın konuşmacı olarak katılacağı "Edebiyatta Kadın Etkileri" konulu ücretsiz edebiyat paneli Canan Ekinci Yılmaz moderatörlüğün de gerçekleştirilecek.

Yazar ve şair Salim Kabasakal da, gerek eşsiz yan flüt resitali, gerekse muhteşem yorumuyla şiirlerini okuyarak katılım sağlayacak. 

Katılımcılar, panel sonrası sembolik olarak belirlenen 1 TL katılım bedeli ile Tanışma oyunu, Ayna oyunu, Karakter Canlandırma oyunu, Metin okuma, Dedikodu Halkası ve Bilinç Koridoru etkinliklerinde Nalan Karagöz ile harika zaman geçirebilecek. İki seans olarak planlanan etkinlik 15 kişilik gruplarla sınırlı olacak. 

Sergi esnasında satılmayan eserlerin bir yıl süreyle sosyal medya ve web sayfası üzerinden satışına devam edilecek. Sergide ve internet üzerinden satılarak elde edilen gelirlerin %50'si eser sahibine verilecek, %50'si UCİM'e teslim edilecek.

Kadın ve Umut Plastik Sanatlar Sergisine katılmak isteyen sanatçılar 10 Şubat pazar gününe kadar başvurularını yapabilirler. Sanatçılar, başvuru için Proje Koordinatörü Deniz Nuray Türkmen'e deniznurayturkmen@gmail.com adresinden ulaşabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.