SON DAKİKA
Hava Durumu

Görükle'de Millet Kıraathanesi açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle'de yapılan Millet Kıraathanesi, özellikle üniversiteli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Görükle'de Millet Kıraathanesi açıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş kıraathane kültürünü yaşatacak olan mekanda, gençlerin kitap okuyup, hoş sohbetler edebileceğini ve internet hizmetinden de yararlanabileceğini söyledi.

Gençlerin sosyal, kültürel olarak iyi vakit geçirmeleri, meslek öğrenmeleri, ekonomiye katkı sağlayacak projeler geliştirmeleri konusunda destekler veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Görükle'de ağırlıklı olarak üniversiteli gençlere hizmet verecek bir merkezi daha hizmete açtı. Daha önce hizmete açılan Görükle Gençlik Merkezi, bölgede önemli bir eksikliği giderirken, Görükle'ye şimdi de Millet Kıraathanesi kazandırıldı. Toplam 280 metrekarelik alana sahip, 100 öğrenci kapasiteli Millet Kıraathanesi, içindeki kütüphanesi, internet hizmeti, belirli saatlerde çay ve çorba ikramlarıyla üniversitelilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir mekan oldu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Millet Kıraathanesi açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin de katıldı.

Yağmura rağmen açılış törenine yoğun ilgi gösteren gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insan hayatının en kıymetli hazinesinin gençlik olduğunu vurguladı. Millet Kıraathanesi projesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu olduğunun altınızı çizen Aktaş, geçtiğimiz yıl müjdesini verdikleri ilk Millet Kıraathanesi Görükle'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kıraathane kültürünün çok eskiye dayanan bir kültür olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, "Boşa vakit geçirmeyi hoş görmeyen, her vakti değerlendirmeyi yeğleyen ecdadımızın oluşturduğu bir kültür bu. Tabii eski kıraathane kültürü yerini farklı uygulamalara bıraktı. Bu kültür sadece oyun oynanan kahvehane kültürüne dönüştü. İnşallah burası bu kültürün gerçek anlamda yaşatıldığı, gençlerimizin birbirleriyle hasbihal ettiği, kitap okuduğu, zamanlarını kaliteli değerlendiği bir mekan olacak" diye konuştu.

Başkan Aktaş, Görükle'de oturan öğrencilerin kampüse ve şehrin her noktasında tek araçla ulaşabileceklerine imkan sağlayacak olan raylı sistem üniversite hattının Görükle'ye kadar uzatılacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin de "İnşallah 1 Nisan'dan sonra belediye başkanı olarak gelip, sizlerin sorunlarına hep birlikte çözüm üreteceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.