SON DAKİKA
Hava Durumu

Goran Bregovic Bursa'da

'52. Uluslararası Bursa Festivali'nin konuklarından ünlü sanatçı Goran Bregovic, Bursa'da konser verecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Goran Bregovic Bursa'da

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '52. Uluslararası Bursa Festivali'nin bu akşamki konuğu dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregovic, Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bursa'da ilgiyle beklenen Bregovic, biletleri günler öncesinden tükenen konserinin heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Bursa'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha küçük bir kültür çevresinden buraya geldim. Türkiye'de müziğimin seyircisinin olması çok önemli. 500 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nda beraber yaşadık. Bu geceki konser de bu kültürün etkisi altında olacak. Umarım beğenirsiniz" diyerek sevenlerine seslendi.

"Onur duydum"

Son yıllarda konser programlarına ağırlık verdiğini ifade eden ünlü sanatçı, yılda yaklaşık 130 konser verdiğini anlattı. Can Dündar'ın 2008 yılında hazırladığı 'Mustafa' belgeselinin müziklerine imzasını atan sanatçı, projenin kendisini çok heyecanlandırdığını hatırlatarak, "Bu belgesel film Kemal Atatürk için yapılan son yıllardaki en önemli çalışmaydı. Bir parçası olmaktan onur duydum" dedi.

Türk kültürünün Avrupa'nın müziğini de etkileyen bir kültür olduğunu kaydeden Bregovic, Sezen Aksu gibi Türkiye'nin ünlü sanatçılarıyla ortak projelerde buluşmanın kendisi için önemli olduğunu belirtti. Son olarak 'Pain for Gypsies' adlı yeni bir albüm hazırladığını ve çingenelerin yaşamlarından kesitlerin sunulduğu albümde çingene sanatçıların da zaman zaman yer aldığını söyledi.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de Goran Bregovic'in Bursa'da çok sevildiğini söyleyerek, "Bursa onu çok seviyor. Festival programını hazırlarken Bursalıların Goran Bregovic'i burada görmek istediklerine dair çok yoğun talebi oldu" diye konuştu.

Konser, 14 Haziran Cuma günü (BUGÜN) saat 21.15´de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu´nda gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.