SON DAKİKA
Hava Durumu

Gölyazı'daki çalışmalar ilkbahara tamamlanacak

Avrupa'nın en güzel kasabaları arasında gösterilen, yaşamın yaklaşık 2 bin 600 yıl önce başladığı Bursa'nın Nilüfer ilçesi sınırlarında yer alan Gölyazı Mahallesi'ndeki alt ve üstyapı eksiklerinin ilkbahara kadar tamamlanması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gölyazı'daki çalışmalar ilkbahara tamamlanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmaları yerinde inceledi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, Gölyazı'nın çok özellikli bir yer olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgi gösterdiğini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bütün alt ve üstyapı çalışmalarını hayata geçirmek için çalıştıklarını vurgulayan Aktaş, Gölyazı'nın cazibesini artırmak, yaşamı daha nitelikli hale getirmek amacıyla altyapıdan cadde ve sokak düzenlemelerine kadar birçok çalışmanın gerçekleştirildiğini anlattı.

Aktaş, Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak zeminin kilise alanına kadar mikro granüllü parke taşı ile kaplandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ada çevresinde zemin kotu yükseltilerek gölün yükselmesi sonucunda yolun kapanmasının önüne geçilecek şekilde zemin düzenlemesi yapılıyor. Ayrıca ada içinde bulunan yollarda ve sokaklarda yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda üst kaplaması olmayan bölümlerde zemin kaplama imalatları yapılacak. Ada çevresi, içi ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki zemin düzenleme imalatlarının tamamlanmasından sonra Gölyazı ada meydan düzenleme işi yapılacak. Tüm bunları 2019 Mart ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz."

Tüm çalışmaların 5 milyon liraya mal olacağını aktaran Aktaş, BUSKİ'nin de Gölyazı'da 7 milyon liralık 6 bin 200 metre terfi hattı, 2 bin 615 metre koruge hattı ve 3 terfi merkezi yapımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Aktaş, ayrıca 2 milyon 100 bin liralık 7 bin 200 metre şebeke, bin 500 metre isale hattı ve bin metreküplük su deposu yapımı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmaları yerinde inceledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.