SON DAKİKA
Hava Durumu

El Sanat Atölyesi'nden pandemi sonrası ilk çini sergisi

Çini Sanatçısı Ayfer Solmaz'ın usta öğretmenliğinde 2014 yılından beri faaliyetlerine devam eden El Sanat Tasarım Atölyesi pandemi sonrası ilk sergisini Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat galerisinde açtı. Çok sayıda eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
El Sanat Atölyesi'nden pandemi sonrası ilk çini sergisi

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Ayfer Solmaz'ın usta öğretmenliğinde 2014 yılından beri Özlüce'de faaliyetlerine devam eden El Sanat Tasarım Atölyesi koronavirüs salgını sonrası ilk çini sergisini Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisinde açtı.

El Sanat Tasarım Atölyesi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, üretmenin, özellikle sanatla ilgilenerek bir ürün ortaya koymanın çok önemli olduğunu belirterek, sanatla ilgilenen insanların düşüncelerinin, ürünlerinin topluma yararlı olduğunu, insanı geliştirdiğini söyledi. Sergide el emeği göz nuru eserler olduğunu ifade eden Yıldız, "Sanatın ne yaşı, ne zamanı ne de olgunlaşması vardır. İnsanın her zaman kendini geliştirmesi ve bu alanda uğraş vermesi çok değerli. El Sanat Tasarım Atölyesi'nin değerli çini sanatçısı öğretmeni Ayfer Solmaz ile diğer öğretmen ve kursiyerlerini böylesi eserler ortaya koyarak açtıkları sergiden dolayı kutluyorum" dedi.

El sanat Tasarım Atölyesi sahibi ve usta öğretmeni T. C. Kültür ve Turizm bakanlığı Çini sanatçısı Ayfer Solmaz da konuşmasında, sanatın iyileştirici gücünü pandemi döneminde daha iyi anladıklarını belirterek, herşeye rağmen çalışmalarına devam ettiklerini ve bu sayede bu dönemi daha kolay geçirdiklerini söyledi. Solmaz, "O nedenle bu sergimiz daha da anlamlı oldu. Değerli kursiyerlere emeklerinden çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

2019 yılında Nilüfer Halkevi'nde açtığı sergiden sonra pandemi nedeniyle 2 yıl sergilere ara veren El Sanat Tasarım Atölyesi kursiyerlerinin göz dolduran eserleri beğeniyle izlendi.

Ebru Şentürk ve Nesrin Altuntaş'ın da kursiyerlere çini öğretmenliği yaptığı El Sanat Tasarım Atölyesi'nin sergisi 21 Mayıs'a kadar 10.00 - 19.00 saatleri arasında izlenime açık olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.