SON DAKİKA
Hava Durumu

Duman Grubu konserine iptal baskısı

Bazı derneklerin Diyarbakır'da konser yaptırtmadığı Duman Grubu'na yönelik benzer bir tepki de Bursa'da gündeme geldi. Bazı derneklerin temsilcileri, Duman Grubu'nun 25 Mayıs'ta vermeyi planladığı konserin iptali talebiyle basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Duman Grubu konserine iptal baskısı

Aralarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Memur-Sen, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din-Bir-Der, Evrensel Hafızlar Birliği Derneği, Alperen Ocakları ve Gönüllü Kuruluşlar Platformu temsilcilerinin de bulunduğu grup, Ulucami'nin yanındaki Orhangazi Parkı'nda bir araya geldi.

Basın açıklamasını okuyan AGD şubesi başkanı Hüseyin Altay, Duman Grubu'nun, "İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık ettiklerini" ileri sürerek, kınadıklarını belirtti. Altay, şunları söyledi:

"Duman Grubu'nun, İhlas Suresi'nin 3'üncü ayetinde değişiklikler yapıp şarkısına uyarladığı ve manevi değerlerimize ağır ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir. Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde 'Nefsim elinde olana yemin ederim, o Kuran'ın üçte birine muadildir' buyurduğu, Allahü Teala'nın tek olduğuna, doğurmayan, doğurulmamış olduğuna vurgu yapılan bu surenin şarkıya uyarlanamayacağını, bunları yapan bir grubun da Bursamızda konser veremeyeceğini belirtmek istiyoruz."

"Duman'sız Bursa istiyoruz" sloganıyla konserin iptal edilmesini istediklerini vurgulayan Altay, "Konserin cuma gününe kadar iptal edilmesini, edilmediği takdirde Osmanlı payitahtı Bursamızda protestoların devam edeceğini kamuoyuna bildiririz" dedi.

Grup üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.