SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumalıkızık'ta Ahududu Festivali coşkusu

Osmanlı dönemi mimarisini 700 yıldır muhafaza eden Cumalıkızık köyünde, "16. Cumalıkızık Ahududu Festivali" düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Cumalıkızık'ta Ahududu Festivali coşkusu

Festival kapsamında, Yıldırım Belediyesi tarafından rekonstrüksiyonu yapılan "Cumalıkızık Kültür Merkezi" ile köy sakinlerinin bağışladığı eşyaların sergilendiği "Cumalıkızık Etnoğrafya Müzesi" de hizmete açıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, törende yaptığı konuşmada, kentin turizmi açısından Cumalıkızık'ın yerinin çok başka olduğunu, bu konuda Yıldırım Belediye Başkanı Keskin'e ve köy muhtarı Ahmet Kuş'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Cumalıkızık'ın "cennet köşesi" olduğunu ifade ederek, "Cumalıkızık, Bursa'ya gelen ecdadımızın ilk eseridir. Yaşatılması için her zaman birlik ve beraberliğimizi sürdürmeliyiz. Kültür ve medeniyetlerin başkenti Bursa'da bu dönemde tüm tarihi eserler, ortaya çıkmıştır, bunlardan biri de Cumalıkızık" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Cumalıkızık'ı dünyaya duyurmaya kararlı olduklarını belirterek, "3 . Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü" ve "Zaman Tünelinde Kaybolmayan Tarih Bekçileri" projeleri ile tarihi kentsel dönüşüm gerçekleştiğini belirtti.

Keskin, şunları söyledi:

"Hummalı bir şekilde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmaları kapsamında UNESCO Dünya Tarihi Mirası Listesine adaylık süreci devam eden Cumalıkızık'a kültür merkezi ve etnoğrafya müzesi kazandırdık. Bunların hepsini köy sakinlerimizle birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz. Amacımız, Osmanlı beldesini 3. bin yıla aktarmak."

Konuşmaların ardından, Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Keskin, AK Parti Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı'dan oluşan jüri üyeleri, "En Güzel Ahududu Yarışması"nda dereceye girenleri belirledi.

Yarışmanın birincisi Alaaddin Doğru'ya tam altın, ikinci Mehmet Türe'ye yarım altın ve üçüncü Yiğit Çetin'e ise çeyrek altın hediye edildi.

Festivalde, Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.