SON DAKİKA
Hava Durumu

Cücenoğlu Yazarlık Atölyesi'ne konuk oldu

Nilüfer Belediyesi Yazarlık Atölyesi'nin bu haftaki konuğu ünlü oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Cücenoğlu Yazarlık Atölyesi'ne konuk oldu

Sanatseverlerin daha çok "Kadıncıklar" adlı oyunuyla tanıdığı ünlü oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu, Nilüfer Belediyesi'nin Yazarlık Atölyesi'ne katılarak birikimlerini paylaştı.

Oyun yazarlığı konusunda bilgilerini aktaran Cücenoğlu; öykü, tema, karakter gibi kuramsal konular üzerinde durdu. Usta kalem, oyun yazarlığının tiyatro tarihindeki gelişme sürecini de anlattı.

Cüceoğlu kimdir?

Tuncer Cücenoğlu, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Edebi Kurul üyeliği, MSM Özel Konservatuarı "Dramatik Oyun Yazarlığı" öğretmenliği, PEN Yazarlar Derneği üyeliği, Papirüs Yayınevi Tiyatro Bölümü Yönetmenliği gibi görevleri bir arada yürüttü. Bugüne kadar 24 oyunu kaleme alan Cücenoğlu, ayrıca YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir. Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı oyunlar Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce,Urduca, Japonca, Romence, Azerice, Tatarca, Lehçe, Çuvaşça, Sırpça, İspanyolca, Arapça, Farsça'ya çevrilmiş ve bu ülkelerde sergilenmeye devam etmektedir 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.