SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalı Köy Filmleri Festivali 6. kez sinemaseverlerle buluşuyor

Türkiye'nin ilk kamplı film festivali olan Çalı Köy Filmleri Festivali, bu yıl da sinema meraklılarına üç gün boyunca tadına doyumsuz anlar yaşatacak. 29-30 ve 31 Temmuz’da Çalı’da gerçekleşecek festivalde film gösterimleri, yönetmen söyleşileri ve atölyeler düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2022 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2022 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çalı Köy Filmleri Festivali 6. kez sinemaseverlerle buluşuyor

Nilüfer Belediyesi ile Çalı Çevre ve Kültür Derneği’nin (ÇEKÜDER) ilkini 2016 yılında düzenlediği Çalı Köy Filmleri Festivali, bir kez daha sinema tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl 6. kez Çalı Futbol Sahası’nda düzenlenecek olan Çalı Köy Filmleri Festivali 29-30 ve 31 Temmuz tarihleri arasında sinemaya ilgi duyanları buluşturacak. Meraklılarına açık havada, doğanın kalbinde film izleme imkânı sunan festivalde, kısa ve uzun metrajlı film gösterimleri, yönetmen söyleşileri, atölye çalışmaları ve konserler gerçekleştirilecek. Dopdolu bir programın olduğu ve isteyenlerin kamp da yapabileceği Çalı Köy Filmleri Festivali’nin açılışı, 29 Temmuz Cuma akşamı saat 19.00’da “Film Müzikleri” konseriyle olacak. Açılış konuşmalarının ardından da Reis Çelik’in Ölü Ekmeği isimli filmi gösterime sunulacak. Film gösteriminin ardından da Reis Çelik’in katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek. Açılış gecesinin ikinci filmi de Emre Kayiş’in “Anadolu Leoparı” isimli filmi olacak.

30 Temmuz Cumartesi günü festival yoga etkinliğe ile başlayacak. Ardından Gizem Gençler, “Kamera Obscura Yapımı” konulu atölye düzenleyecek. İkinci günde, Kısa Film Yarışması’ndan seçkiler de izleyici ile buluşacak. Bu kapsamda Ege Karakurt’un “Düdük”, Utku Çırak’ın “Gaz”, Enis Manaz’ın “Abella’nın Yolculuğu “, Murat Yüksel’in “Jeotermal Yetti Gari” isimli filmleri izlenime sunulacak.

Aynı gün saat 17.45’te yönetmen Ezel Akay “Bir Film Yapmak” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Yönetmen Ferit Karahan, “Okul Traşı” isimli filminin gösterimi sonrasında da Senarist Gülistan Acet ile birlikte söyleşi gerçekleştirecek. Gecenin son filmi Panah Panahi‘nin Hit The Road ‘(Yola Devam) isimli filmi olacak. Gece DJ Kozmonotosman‘ın performansı ile renklenecek.

Festivalin üçüncü gününde de etkinlikler, yoga ile başlayacak, ardından da yine Gizem Gençler “3 Boyutlu Yapılar” konulu atölye düzenleyecek. Ali Gençoğlu ve Mert Arık’ın katılımıyla “Bataklı Damın Kızı Aysel'den Günümüze Köy Filmleri” başlıklı söyleşinin ardından yine Kısa Film Yarışması’ndan seçkiler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Bu kapsamda Mehmet Köprü’nün “Goca Yörüğün Tohumları”, Deniz Telek’in “Anuş”, Cemalettin Baş’ın “Düğün Fotoğrafı”, Nursel Doğan’ın “Huşbe”, Evrim İnci’nin “Bulak”, Şeyma Kavak Gökçek ile Orhan Umut Gökçek’in “Son” isimli filmi ile Ali Rıza Erdemir’in “Vesikalık” isimli filmleri gösterime sunulacak.

Festivalde, yönetmen Levent Çelik, “Ali’nin Tabiatı” isimli filminin gösterimi sonrasında katılımcılarla söyleşi gerçekleştirecek. Festival’in üçüncü gecesinde Çalı Köy Filmleri Kısa Film Yarışması Ödül Töreni düzenlenecek ardından. Denden konseri ile kapanış yapılacak.

Çalı’daki festival alanında ücretsiz olarak kamp yapmak isteyenler https://www.califilmfest.com/ linkinden hem kayıt yaptırabilir hem de bilgi alabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.