SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya yeni bir kültür evi; TAKSAV Bursa Temsilciliği açıldı

1993 yılında Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Fikret Başkaya, Oğuzhan Müftüoğlu, Korkut Boratav, Emil Galip Sandalcı, Halit Çelenk ve Aytaç Arman'la birlikte eğitim, bilim, sanat, emek dünyasından biraraya gelen isimler tarafından Ankara’da kurulan Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf'ın (TAKSAV) Bursa Temsilciliği açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2022 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2022 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'ya yeni bir kültür evi; TAKSAV Bursa Temsilciliği açıldı

BURSAPORT

Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Fikret Başkaya, Oğuzhan Müftüoğlu, Korkut Boratav, Emil Galip Sandalcı, Halit Çelenk ve Aytaç Arman'la birlikte eğitim, bilim, sanat, emek dünyasından biraraya gelen isimler tarafından 1993 yılında Ankara’da kurulan Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf'ın (TAKSAV) Bursa Temsilciliği açıldı.

Altıparmak'taki Osmangazi Kaymakamlığı binasının arka tarafındaki Bozkurt Sokak'ta faaliyetlerine başlayan TAKSAV Bursa Temsilciliğinin açılışını CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve temsilciliğin ilk etkinliğine katılan müzisyen Erdal Güney birlikte yaptı.

TAKSAV Bursa Temsilciliği görevini üstlenen Şermin Pank, bir vakfın 30 yılı bulan devamlılığının çok önemli olduğunu belirterek, TAKSAV’ın Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Fikret Başkaya, Oğuzhan Müftüoğlu, Korkut Boratav, Emil Galip Sandalcı, Halit Çelenk ve Aytaç Arman gibi bilim ve sanat insanları ile yolcuğuna başladığını şimdi de Bursa’da bu anlayış ile çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.

TAKSAV Bursa Temsilciliğinin ilk söyleşi konuğu ‘Kasabanın Akşam Halleri’nin yazarı, müzisyen Erdal Güney oldu

TAKSAV’ın toplumsal dönüşümü hedef aldığını, bunu da bilim ve sanatla yapmak için yola çıktıklarını ifade eden Pank, “Pek çok toplumsal kesimi bu faaliyetin içine dahil etmek istiyoruz. Bursa’da çeşitli toplumsal kesimleri, muhalif kesimleri içimize alan bir çalışma yapmak istiyoruz. Bizimle birlikte yürümek isteyen, eşitlikten, özgürlükten, bilimden, sanattan yana olan tüm kesimleri ve bireyleri buraya bekliyoruz. Birlikte faaliyet yapmaya ve ortak üretmeye davet ediyoruz” dedi.

Açılışın ardından, ilk öykü kitabı ‘Kasabanın Akşam Halleri’nin yazarı, müzisyen Erdal Güney ile ilk etkinlik gerçekleştirildi. Güney, söyleşide kitabın ortaya çıkma süreci ile günümüzdeki edebiyat ve iktidarın sanata, sanatçıya bakışı ve bu yöndeki baskılara ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.