SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesinden Çanakkale şehitleri anısına duygulandıran video

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı için Çanakkale Türküsü'nün seslendirildiği özel bir video hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Uludağ Üniversitesinden Çanakkale şehitleri anısına duygulandıran video

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin altyapı müziklerini hazırladığı Çanakkale Türküsü, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerince okundu.

Öğrenci yemekhanesinde kayda alınan videoda, önce piyano sesi duyuluyor ve hemen ardından farklı enstrümanlarıyla öğrenciler salona geliyor.

Daha sonra türküyü okumak için gelen öğrencilerin görüntülendiği videoda, yemek yiyen öğrencilerin şaşkınlıkla bu anları izlediği ve telefonlarıyla kaydettiği görülüyor.

Duygusal anların kaydedildiği video, "Şehitlerimizi Minnetle Anıyoruz" yazısıyla sona eriyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, videonun hazırlanma aşamasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.

BUÜ'nün, bu cennet vatanı miras bırakan herkese minnettar olduğunu belirten Kılavuz, şunları kaydetti:

"Büyük imkansızlıklar içinde Türk milletinin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapılan fedakarlıkların şanlı bir destanla taçlandırıldığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı anısına böyle bir çalışma hazırlamak istedik. Bizim için çok özel bir anı olarak kalacak. Bu vesileyle Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan savunmasında yer alan ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.